• Csuklótörés utáni probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T.Doktor úr! 14 éves koromban lassan már 7 éve eltört mind a két csuklóm egyszerre, mindkettőt altatásban kellett helyre tenni. 4 hétig volt gipszben mind a két kezem majd a röntgen után a jobb további 1 hétig. Mikor levették a gipszet mind két csuklóm nagyon vékony volt mint ha teljesen elsorvadtak volna. A szám tátva maradt mikor megláttam gipsz levétele után a csuklóimat. A kézfejem és az ujjaim is kicsik lettek. A kézfejeim kicsik, keskenyek és vékonyak lettek az ujjaim rövidebbek és nagyon vékonyak lettek. Valamit vastagodtak azóta a csuklóim, de nagyon minimálisat és még mindig nagyon messze vannak a normálistól. A kézfejem még mindig kicsi és vékony és az ujjaim is rövidek és vékonyak nagyon. Azóta sportoltam is éveken át kosárlabdáztam, kondi terembe is jártam szóval terheltem a kezemet. A kezeim olyan látványt nyújtanak mint ha nem fejlődtek volna ki normálisan. Az eset előtt semmi különös probléma nem volt a kezeimmel és a csuklóimmal, az alkatomhoz képest normál méretűek voltak. abnormálisan elvékonyodtak a csuklóim és összementek a kézfejeim. 185cm magasságomhoz és 75-80 kilómhoz meg pláne nagyon kicsi, vékony a kezem és vékony a csuklóm. Nem túlzok tényleg rettentő vékonyak a csuklóim és kicsik, keskenyek, vékonyak a kézfejeim és teljesen laposak szinte a kézfejeim, az ujjaim is vékonyak nagyon és rövidek is. Szerintem anatómiailag sem egészen úgy néz ki a kezem és a csuklóm ahogyan kéne. Nincs semmi zsír réteg sem a kezeimen, csuklóimon.Több orvost kérdeztem már. Azt mondta több, hogy a sérülésnek nincs köze a kezeim méretéhez. Akkor az eset előtt miért voltak normál méretűek az alkatomhoz a csuklóim, kézfejeim, ujjaim? Mi lehet a problémám oka? Van valami megoldás amivel lehet javítani ezen a problémán vagy életem végéig akkora kézzel és olyan vékony csuklóval kell éljek mint 1 kis gyereké? A többi testrészem arányosan fejlődött, növekedett. Az eset idején már 180 cm körül voltam azóta összesen 5-7 cm-nél nem nőttem többet.

        Dr. Szimuly Sándor válasza a csuklótörés témában

        Kedves Levélíró! Nagyon zavaró lehet a fent leírt probléma. Valószínűleg a gipszrögzítés és az a tény, hogy heteken keresztül nem használtad a kezeidet vezettek a kialakult állapothoz. A változtatást a kéz kisizmainak az erősítésében és aktív használatában látom. A konditerem és a kosárlabda is hasznos, azonban ki kellene próbálni olyan tornát, ami kifejezetten ezen izomcsoportra hat. Kérheted személyi edző tanácsát, vagy kereshetsz a neten, ma már számtalan lehetőség van. Igen népszerűek a saját testsúllyal végzett testedzések, ott biztosan találsz megfelelő gyakorlatokat, de a fokozatosság elvét ne téveszd szem elől! Üdv:


        Kérdés: 2015. január 13., 18:19; Megválaszolva: 2015. január 14., 09:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: