Fájdalom

Tisztelt Doktor Úr/Dr.Nő! 39 éves, 3.gyermekét váró nő vagyok, a 33.hétben.Terhességem problémamentes, a baba fejvégű fekvésben van.Első gyermekemet császármetszéssel (farfekvés, lábtartás miatt) másodikat sima hüvelyi szüléssel hoztam a világra.Ez a szülés borzalmas fájdalmas volt, sok-sok óra, szünet nélküli, oxytocinnal erősített fájásokkal. A 3.szüléstől rettegek, de annyira, hogy már éjszaka aludni se tudok.Szerettem volna EDÁ-t kérni, de mint kiderült, tudomásom szerint egész Heves megyében nem elérhető, aneszteziológus hiány miatt.Pedig azt sem bánnám, ha fizetni kellene érte.Öntől azt kérdezem, tud-e megoldást a helyzetemre, azaz hol tudnék és hogyan EDA-t kérni? Válaszát köszönőm.

Dr. Szimuly Sándor válasza EDA témában

Tisztelt Hölgyem!

Abban a kórházban lenne célszerű konkrét kérdést feltenni, ahol a babáját világra kívánja hozni. Véleményem szerint EDA elérhető minden olyan műtét esetén, ahol altatás nem szükséges. Ebből gondolom, hogy elvi akadálya nincsen annak sem, ha szülés során szeretne epidurális érzéstelenítést kérni. Ne féljen kérdezni, hiszen így szükség esetén kereshet másik kórházat a szülésig.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2014. október 23., 11:53; Megválaszolva: 2014. október 23., 16:53
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Vetélés,missed ab
Apaság kérdése
Legalon babatervezés
Terhesség alatti mióma
Terhesség alatti mióma
Kedves Doktor úr! Jelenleg 21. hetes terhes vagyok, még 2020-ban egy méhen kívüli terhesség után (azt mondták akkor, hogy valószínűleg a nagy...