Dr. Mogyorósi Richárd István

Dr. Mogyorósi Richárd István

Sebész
Bemutatkozás:
Legutóbbi válaszai

Száj korekció

Kedves Kérdező! Megoldható, természetesen, egy ajakkorrekciós műtét keretében. Keressen fel egy arc-, állcsont- és szájsebészeti szakrendelést, ahol az illetékes szakorvossal meg tudja beszélni a lehetséges műtéti megoldást!

Perforált vakbél műtét utáni állapot

Kedves Kérdező! A műtéti haskötő ideális erre a célra. Alkalmazható nyomókötésként műtétek után. 25 cm széles, hasi résznél szivacspárnával bélelve. Ezáltal egyenletesen tudja kifejteni nyomó, tartó hatását a has felszínén. Így operáció után a hasi varrott seb fájdalmai enyhíthetők. Alkalmazható sérvműtétek után is. Kényelmes textíliából készül, erős gumírozással, tépőzárral rögzíthető. Mosható.

pofanyálkahártya rosszindulatu daganata

Kedves Kérdező! A műtétet követően több lehetőség van az eltávolított szövet pótlására, sebzárásra. A párja esetében azért kellett a test más részéről vett szövettel ezt végezni, mivel túl nagy volt a szövethiány ahhoz, hogy a sebszéleket egyszerűen össze lehetett volna egyeztetni. A műtét utáni sebgyógyulást, valamint a lebeny túlélését több tényező befolyásolja: többek között a megfelelő szájhigiéne, szigorúan tilos dohányozni, alkoholt fogyasztani, mivel ezek mind negatívan befolyásolják a sebgyógyulást. Különböző alapbetegségek, mint például a cukorbetegség, valamint gyulladás esetén is elhúzódik a sebgyógyulás.

Aranyeres panasz

Kedves Kérdező! A gyógyulás ideje alatt kerüljön mindenféle megerőltető fizikai aktivitást, erőlködést! Egyen rostdús, székletlazító ételeket! A fekvő pozíció nem befolyásolja a gyógyulást, feküdjön úgy, hogy Önnek a legkényelmesebb!

mitől lehet a gennyes köldök?

Kedves Kérdező! Ahhoz, hogy a műtét sikeres legyen, maradéktalanul el kell távolítani a teljes cisztát. Mindez csak akkor lehetséges, ha lement a gyulladás, addig helyi kezelés és antibiotikumos terápia a megoldás.