Műtét utáni sebgyógyulás

Kedves Doktornő/Doktor úr! Három hete műtöttek baloldali lágyéksérvvel, hagyományos műtét, hálóbeültetéssel, (4x10 cm-es) komplikáció nélkül. Úgy néz ki minden rendben van, szépen gyógyul a heg, már alig van rajta var. Utóbbi egy héten már intenzív sétákat is tudtam tenni, naponta. A gondom a seb körüli bőrfelület érzékenysége. A vágás alatti rész az elég érzéketlen még, ott nincs is baj, hanem a vágás feletti rész olyan 3-4 cm szélességben a vágás mentén, az elég érzékeny továbbra is és úgy érzem ez a rész nem javul. Ez azért is gond, mert egy szorosabb nadrág vagy öv használata igencsak kényelmetlen lenne. Ahhoz képest, hogy a három hét alatt minden szépen gyógyult, lassan már kocogni is tudnék, tehát jelentősen csökkent a műtét utáni fájdalom, de ez a vágás feletti rész szinte semmit nem javult. Kenegetem körömvirág krémmel de nem igazán segít. Arra gondoltam még, hogy ugye a műtét előtt levágták a szőrt azon területen és lehet, hogy ezért érzékeny a bőrfelület? Szóval, mi lehet a baj, illetve milyen kenőccsel próbálkozzak, ami ezt enyhítené vagy meg is szüntetné a bőrfelület érzékenységét? Köszönettel, Jankó Béla

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Mogyorósi Richárd István válasza sebgyógyulás témában

Kedves Kérdező!

Így látatlanban azt javaslom, hogy mindenképpen keresse fel a műtétet végző orvost, és mutassa meg neki, hiszen ő az, aki folyamatosan nyomon követi a gyógyulását. Ez feltétlenül szükséges, hiszen a bőr érzékenységének számtalan oka lehet, és ennek függvénye a kezelés is.

Kérdés: 2012. augusztus 26., 22:31; Megválaszolva: 2012. augusztus 30., 23:09
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus