pofanyálkahártya rosszindulatu daganata

tiszteletem! páromnak rosszindulatú daganatot operáltak ki a pofanyálkahártyából augusztus elsején.elég nagy volt a daganat, így a külső arc bőrt el kellett véknyítani hogy épen ki tudják venni.fültőtől az áll vonalában végig van vágva egészen az állán keresztül a szája közepéig, ráadásul azon az oldalon meg kellett vágni hosszába az arcát is mivel mütét közben végeztek egy gyors tesztet a daganat körüli húsból és már azon is volt rossz sejt, így azt másképpen nem tudták kivágni csak ha az arcát kivülröl megvágják.belül a szájába lett egy juk amit a kezéböl kivett, a csuklójátol kivett bőrös lebennyel akarták pótolni, de nem indult be a vérkeringég, nem fogadta be, ezért a combjábol pótoltak be bőrt.13-án hazaengedték a kórházból, rá egy hétre visszakellett menni, mert az arca kivül kijukadt, és szelelt neki.visszamentünk, bevarták, rá 2 napra megint kijukadt, ez egy szombati nap volt, kedden hivtak minket vissza, addigra meg olyan nagy lett a juk, hogy a hüvelyk ujja simán befért rajta, ráadásul a belülre ültetett bőr leesett, mégsem tapadt meg.most 17-én megint megmütötték, most a másik lábábol vettek bört, azt belülre ültették, kivül megint csak összevarták.egy hét után vették ki a tampont a szájábol és azt mondta az orvos hogy rézlegesen tapadt meg a beültetett bőr, de kivül megint ott a juk.belül ami megtapadt bent hagyták, ami nem azt kiszedték és a keletkezett jukon keresztül dugtak egy géz lapot és ezzel a hétvégére el lett intézve.ilyen esetbe mire számithatunk? és ez mitöl függ hogy a saját bőre nem tapad meg? kérem világositon fel ezzel kapcsolatban, mert egyszerüen kilátástalan ez az egész.válaszát előre is köszönjük!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Mogyorósi Richárd István válasza szájüregi tumor témában

Kedves Kérdező!

A műtétet követően több lehetőség van az eltávolított szövet pótlására, sebzárásra. A párja esetében azért kellett a test más részéről vett szövettel ezt végezni, mivel túl nagy volt a szövethiány ahhoz, hogy a sebszéleket egyszerűen össze lehetett volna egyeztetni. A műtét utáni sebgyógyulást, valamint a lebeny túlélését több tényező befolyásolja: többek között a megfelelő szájhigiéne, szigorúan tilos dohányozni, alkoholt fogyasztani, mivel ezek mind negatívan befolyásolják a sebgyógyulást. Különböző alapbetegségek, mint például a cukorbetegség, valamint gyulladás esetén is elhúzódik a sebgyógyulás.

Kérdés: 2012. szeptember 02., 20:27; Megválaszolva: 2012. szeptember 09., 22:40
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus