Éjszakai bevizelés válasz merth dr úrnak

Tisztelt doktor úr olvastam válaszát! Nincs semmiféle fertőzésem és magas vérnyomás miatt uh is negatív volt. Most épp meginn tünet mentes vagyok ugyanannyi folydék mellett.És jön időszak van fél évig se azt van havonta fel sem ébredek csak már akkor mikor zavar vízbe alszom: (ha felébredek az is előfordul folyik, mintha záro izmom eltünt volna rohanok ki, de nincs tartás folyik ezerrel.nem igazán szeretnék orvoshoz menni ez nekem nagyon szégyen nem tudok elmenni orvoshoz rettenet szégyenlem. Tudom ön is érti és javasolja ne szégyeljem, de nem megy. Nappal is van rohannom kell, de sose cseppent még el éjjel, mint aki vízes és ürül víz már, amikor ahogy írtam van 6 hó se, de van folyamatos épp most volt 6 napig simán és rettenet, mennyiség.kijárok most is éjjel, de ki tudok jönni.toaletre, amikor nem az katasztrofa rettenet szégyen és szinte, depressióba kerget.jó lenne már éjszakát átaludni, de ez nálam kizárt mert ha felébredek is rohanás van.nem dagad lábam nem érzékelem vízes lennék mert ugye vízesek pihenéssel ürítenek bár sokat fáj lábam.amit észre vettem még ha nappal időm engedi elfekszem tv-ni fél óra rohanok wc-re.éjszaka bilit teszek magam mellé öröm ha ikerül ráugranom.jelenleg tolom ki éjszaka ne aludjak délelöt alszom mélyen igy nincs baj, de gyes letellik munka lesz akkor hol pipilek be éjjel vagy melóhelyen? rettenetesen szégyenlem bár kedvesem tudja elmondtam és mellettem áll nem utál.lehet vízes vook ugy lábam nem jelzi? vagy a stresz? nappal gyerekeimmel vagyok ellfoglalva mármint délután párom viszi óviba őket én hozom délelöt alszom nyugiba addig ha épp nemalszom be az tart fenn be ne pipiljek..nem szeretnék szégyenkezni orvosoknál no meg időm sincs rá.: (marad ez igy, de jó lenne valami, ami ha eljő idő felfogj mert nagyon rosz vízbe aludni köszönöm segítséget

Dr. Merth Gábor válasza éjszakai bevizelés témában

Kedves Kérdező! Megértve az alap problémát, mindenképpen azt javaslom keressen fel egy neurológus szakorvost, s ha kerülni szeretné a "feltűnést", forduljon magánorvoshoz (sokkal diszkrétebb megoldás) . Ez mindenképpen javasolt, tekintettel ha valamilyen gerincvelői/idegrendszeri probléma van, azt ezen szakember tudja kezelni. Ha jól értem, -mikor tudatosan megéli, azaz nem alszik- parancsoló vizelési ingere van, kb. "itt és most" helyzet. Ezen a helyzeten akár egy urológus is tud segíteni, de sajnos ez is azzal jár, hogy fel kellene keressen egy orvost, aki a szükséges vizsgálatokkal kizár/megerősít dolgokat ("ugre" típusú vizelet tartási zavarokat gyszeresen is lehet kezelni akár). Ha nem fordul orvoshoz, akkor pedig kezdjen el hólyag tréningezni, azaz meghatározott időben menjen el pisilni. Pl. 2 óránként -persze csak, amikor aktív, éjjel ne tegye! Igyon folyadékot nappal, az esti folyadékbevitelt mérsékelje, akár szüneteltesse. Egyszerűen keressen fel egy szakorvost, aki "irányítja" a diagnosztikus/terápiás lépéseket, mert ez a megoldás!

Megválaszolva: 2013. január 04.

Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések

Éjszakai bevizelés
Tisztelt Dr. Balogh Andrea! Olvastam az éjszakai bevizelésről szóló cikkét és az lenne a kérdésem, hogy Ön vagy pszicholódus tudna-e segíteni nekem a két...
Felnőtkori bevizelés
ÜDVÖZLÖM! 2008-BAN IKREKNEK ADTAM ÉLETETSÜRGŐS ALTATÁSOS CSÁSZÁRRAL HOSSZÁBA VÁGTAK 17 VARRATOM VOLT AZOTA KISEBB TÖBB ALKALOMMALELŐ FORDUL ÉJJEL BEVIZELEK...
Bepisilés
Segítséget kérnék olyan problémában, hogy a kislányom (négy éves múlt áprilisban) bepisil éjjelente, és nappal is sorozatosan előfordulnak becsurgások. Két...
Viszkető fityma, vörös folt (ok) a...
Visszatérő hólyaggyulladás D-mannóz
Kedves Doktornő! Visszatérő hólyaggyulladás megelőzésére az urológusom napi 3 gram D-mannóz port ajánlott vízben feloldva. Azt mondta, hogy próbáljam ki 3...
Krónikus prosztatitisz utóhatása
Tisztelt Doktor Úr! 2006 és 2017 között krónikus prosztatitisszel kezeltek. Mindig streptococcus alfa haemolizáló tenyészett ki masszátumból, masszírozás...