Dr. Félegyházy Zsolt

Dr. Félegyházy Zsolt

Pszichiáter
Bemutatkozás:
  • 1998-ban végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen Budapesten, majd 2002-ben tettem le a pszichiátria szakvizsgát.
  • Eközben a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömb pszichiátriai osztályán, valamint a Főnix Med privát egészségügyi konszern pszichiátriai konzulenseként dolgoztam.
  • 2003. óta Svédországban is praktizálok.
  • 2005-től 2006-ig osztályvezető főorvos voltam a Beroendecentrum Stockholm addiktológiai osztályán, majd 2006-tól osztályvezető főorvos-helyettes a Karolinska Egyetem Pszichiátriai klinikáján.
  • 2006-tól 2009-ig óta vezettem a Karolinska Orvostudományi Egyetem Affektív Betegségek Specializált rendelőjét. Részt vettem Stockholm megye első privát Affektív és Szorongásos betegségekre specializált rendelőjének szakmai felügyeletének és protokolljainak kidolgozásában.

A felnőttkori figyelemhiányos-hiperaktív zavar (ADHD) és a hangulati élet (depresszió, bipoláris betegség) diagnosztizálásában, kivizsgálásában és kezelésében szereztem jelentős nemzetközi szintű ismereteket.

Kutatási területem a hangulatzavarok különböző új kezelési lehetőségei, melyet a stockholmi Karolinska Orvostudományi Egyetemen végeztem nemzetközi szakembercsapattal. Ugyanitt előadásokat, illetve gyakorlatokat tartottam pszichiátriából orvostanhallgatók részére.

2006-ban végeztem el a Mindfulness alapú stressz kezelő tréninget Stockholmban.

2009. óta újra Magyarországon is dolgozom, egyrészt a Zádory pszichiátriai és pszichoterápiás rendelő szakmai vezetőjeként, másrészt a Semmelweis Egyetem Prémium járó beteg szakrendelőjében. Hiszem azt, hogy a külföldön megszerzett szakmai tudást itthon kell a betegek számára kamatoztatnom, hogy így minél többet segíteni tudjak az arra rászorulóknak.

Legutóbbi válaszai

dühkitörés okai, kezelési lehetőségek

Tisztelt Hölgyem/uram! Erre a kérdésre már máshol, másik oldalon válaszoltam. Üdvözlettel, Dr.Félegyházy Zsolt

Halucináció

Kedves Kérdező, Javaslom, hogy menjen el egy szakemberhez, pszichiáterhez. Célszerű lenne egy MR vizsgálataot végezni vagy egyéb vizsgálatokat is a fejéről az orvosi vizsgálat mellett is. Üdvözlettel, Dr.Félegyházy Zsolt

Depresszió - mit lehet tenni?

Kedves Kérdező, Próbálja rávenni, hogy kérjen segítséget valakitől, aki nem Ön. Érdemes lenne több ismerősét, barátját, szüleit is bevonni a dologba. Üdvözlettel, Dr.Félegyházy Zsolt

Skizofréniáról

Kedves Kérdező, Én azt gondolom, hogy igen. Persze ez az Ön akaratán is múlik. Üdvözéettel, DR.Félegyházy Zsolt

Miért van?

Kedves Kérdező, Úgy tűnik, hogy ezek kényszergondolatok. Pszcihoterápiaval vagy gyógyszeres segítséggel tud megszabadulni tőlük. Javaslom, hogy keressen fel egy szakembert. Üdvözlettel, Dr.Félegyházy Zsolt