Depresszió gyanú

Tisztelt Doktor Nő! Már több, mint 4 hónapja járok folyamatosan pszichiáterhez, de még csak ott tartunk, hogy a diagnózisokat állítja fel, és a gyógyszereket állítja be. Nem szeretném sürgetni a Doktornőt, de már jó lenne, ha valamilyen eredményre jutnánk, ugyanis nemrég vesztettem el a munkámat (többek között ezért), és szeretnék minél hamarabb újra munkába állni. Nem tudom mit tegyek, mert a Doktornő felajánlotta, hogy feküdjek be kórházi kezelésre egy pár hétig, hogy beállítsa a gyógyszereimet, mert járóbetegként nem tudja alaposan felügyelni a gyógyszeradagolásomat., Delúzív-paranoiát állapított meg nálam, amit nem is tudok hova tenni. Kérem segítsen értelmezni ezt a problémakört! Előre is köszönöm.

Dr. Félegyházy Zsolt válasza pszichiátriai probléma témában

Kedves Kérdező, Ha korábban Önnek ilyen problémája nem volt, akkor valószínűleg a külső okok (álláselvesztés, létbizonytalanság) okozta folyamatosan emelkedett stresszhormonszint okozza az Ön problémáit, ilyen tünetek formájában. Ha a külső körülmények javulnak, a nyomás alabbhagy, így a tünetei is megszűnnek, de addig célszerű szedni a gyógyszert. Ilyen állapotban fokozott gyanakvás alakul ki az emberben a környezete felé, kóros mértékben. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2013. január 04.

Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek

Milyen betegségre utalhat és kihez...
Édesanyám kb: 2 hónapja nagyon furcsán viselkedik, egész nap az egyik közösségi portálon tartózkodik és mint egy megszállott egész nap gépel. Mivel már...
Betegségtudat
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Az öcsém kb. 15 éve drogfüggő. Marihuánát és "speed"-et szedet, ez utóbbit állítása szerint kb. 1 hónapja abbahagyta. Azóta...
Kezdek megőrülni? Mi történik velem?
Tiszteletem! 21 éves vagyok és azért fordulok Önhöz, mert úgy érzem, mostanra teljesen kicsúszott a lábam alól a talaj. A Barátnőm 3 évvel ezelőtt...
Nem tudom mi van velem!
tiszteletem. kb 2 honapja nagyon kozel eresztem magam a halahoz es ugy erzem ez megmaradt bennem. pszihaternel is voltam 10 napot ultem is bent avala a...
Depressziós az exem
Tisztelt Doktorúr (nő)!   Volt párom miatt irok Önnek. Kapcsolatunk se veled se nélküled.Ő most 49 éves. Sajnos tipikus férfi, nem érdekli különösebben...
Pszichiatriai kérdés
Kedves Doktornő! Elég nehéz leírni a problémámat. Minden kis hülyeség miattt szorongok. Megpróbálok leírni egy példát. Gyakran van ugy, hogy ugy érzem, hogyha...