dühkitörés okai, kezelési lehetőségek

Tisztelt Doktor Úr/ Asszony! Férjemmel 10 éve vagyunk együtt. Sajnos gyermekünk nincs, ennek egyik oka lehet, hogy nem élünk rendszeres házas életet, bár én szertném, férjem kimerültségre hivatkozva hárít. A fő probléma férjem egyre gyakoribb dühikitőrése, amellyel kapcsoaltban szakmai segítségüket kérném. Előzményként: Évek óta küzd alvászavarral, rémálmokkal, ami az utóbbi években csak romlott. Éjszakánként min. 5-6 alkalommal felkel, ilyenkor kényszeresen eszik, többnyire édességet. E melett kb. 4 éve van ismeretlen eredetű fülzúgása. Röntgen, CT, hallásviszgálatok nem mutattak eltérést. Többféle gyógyszert kapott mindkét problémára, egyik sem vált be. Jelenleg 0, 25mg frontint szed 2*1-et, időnként 2*2-t, de ez sem jelent megoldást. Időnként dühkitörései vannak, amely az utóbbi egy évben romlott. Míg korábban évente egy -két alkalom volt, addig most hetente, vagy hetente többször is előfordul. Ilyenkor megmagyarázható ok nélkül, vagy olyan semmisségeken, amit más észre sem vesz örjöngeni kezd. Ököllel veri az asztalt, a falat, a bútorokat. Felbotja az asztalt, székeket. Földhöz, falhoz vág dolgokat, amelyek nyomot is hagynak a falon (mustár) . Ez engem nagyon megrémít, bár még sosem bántalmazott. Sajnos legutóbb még egy nagykés is a kezébe került, amit az ajtóhoz vágott. Sajnos férjem úgy gondolja, hogy ezen nem lehet segíteni, így nemis akar szakemberhez fordulni. És hát valóban eddig nem kapott igazi segítséget, ha orvoshoz ment a problémákkal. A leírt problémák össezfügghetnek? Mi lehet az oka? Lehet ezt kezelni? Van erre megoldás? Hová fordulhatnánk segítségért? Válaszát előre is köszönöm

Dr. Félegyházy Zsolt válasza dühkitörések témában

Tisztelt Hölgyem/uram!

Erre a kérdésre már máshol, másik oldalon válaszoltam.

Üdvözlettel,

Dr.Félegyházy Zsolt

Kérdés: 2013. április 03., 12:39 ;Megválaszolva: 2013. április 04., 08:26
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
szűzesség a házasságban
Tisztelt Doktor Úr! Feleségemmel 12 éve vagyok házas. Sajnos rossz szülői nevelés következtében, a feleségem pszichés eredetűen retteg a...
Faxiprol 75
Mennyi idő után múlnak el az SSRI...
Baba pszichológia
Gyomorbántalmak, szorongás