• E.coli hüvelyben,hugycsőben?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Kétszer tenyésztettek ki e.colit a hüvelyben ,mindig kaptam antibiotikumot mellette támogattam a bélflórát hüvelylfórát! most nem érzek különösebben panaszt hüvely tájékán.Tavaly kéteszer volt véres a vizeletem most ebben az évben már másodjára fáztam fel.Először 3 most 2 keresztes volt a vizeletem.Kaptam rá antibiotikumot.Gondoltam hogy nem veszem be mert már rengeteg antibiotikumot szedtem és csoda hogy még nem gombásodtam el. DE nagyon fájt a derekam így kénytelen voltam mégis elkezdeni a kúrát.Még csak a 2. szemnél tartok de szeretnék mellé párhuzamosan probiotikumot is szedni illetve gondoltam hogy hüvelylfóra visszaállító kúpot is használnék(Gynofilus) hogy ne legyen nagyobb baj. Vizelettenyésztést is csináltattam még nem jött meg az eredmény.Lehetséges hogy ezt a gyakran visszatérő hólyahurutot szintén az e.coli okozza?? Tudom hogy természetes körülmények között a bélben található ,de nekem valahogy bekerült a hüvelyembe és talán már a hugycsövemben is ott van?először Cifran antibiotikumot kaptam ami elvileg a hüvelyből és a hólyagból is kiviszi az e.colit.DE azóta megint felfáztam és szintén kaptam antibiotikumot (tarivid)amit most szedek NEm tudom hoyg most a hüvelyemben ott van az e.coli ,nem érzek panaszt de félek hogy oda vissza fertőződöm. vagy lehet hoyg nem az e.coli okozza a hólyahurutot? cska azért tartom ezt valószínűbbnek mivel a hüvelyemben is találtak korábban. Nőgyógyász nem javasolja már a tenyésztést mivel nincs is panaszom és már elég sok antibiotikumot szedtem be. MEgrendeltem a D-mannózt a hugyúti fertőzésre illetve a frezyderm intim mosakodó gélt ami elvileg távoltartja az e.coli baktériumot. Én maximálisan betartom az alapvető higiéniai szabályokat ,nem hordok tanagbugyit nem használok tampont közös wck-nél is óvatos vagyok ,és most nem is élek nemi életet mivel a párom más városban tartózkodik. Próbálom erősíteni az immunrendszeremet sok folyadékot iszom.KI lehet kerülni ebből az ördögi körből? Válaszát előre is köszönöm! Timea

        Dr. Deli Tamás válasza a hüvelyi fertőzés témában

        Kedves Tímea! Szedje a felírt antibiotikumot, várja meg a vizelettenyésztés eredményét és fogadja meg orvosai tanácsát. A visszatérő húgyúti fertőzések megelőzését segítheti a Cran-C tőzegáfonya kivonat, illetve igyon nagyon sok folyadékot. A Gynophilus jó ötlet, használja azt is.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 11., 11:13; Megválaszolva: 2011. augusztus 14., 18:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés