Visszatérő hüvelyi fertőzés

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy visszatérő hüvelyi fertőzésem van. A nőgyásznál a kenet nem mutatott semmit se, pedig akkor se voltam odalent rendben. Mondtam neki, hogy visszatérő (másfél éve szenvedek ettől) , a Canestent mondta hogy kezdjem el használni és még felírta a Lactofeel hüvelygélt de ettől csak rosszabb lett és a Canesten is átmenetileg jó. Fogamzásgátló tablettát is szedek, Reziát, tudom, hogy ez is okozhat némi zavart de a másfél évet már soknak tartom. Sok mindennel próbálkoztam már de eddig egyik se jött be, tartok attól hogy már a hüvelyem védekező képessége se jó, erre elkezdtem használni a Protexin Gynophilus hüvelytablettát. A páromat is kezeljük a nőgyógyász mondta, hogy elég ha a Canesten krémmel kenjük. Ez tényleg elég vagy kell mást is alkalmaznia? Együttlét után is szoktam zuhanyozni, mert gondoltam lehet ez az oka, de nem. Esetleg PCOS is bezavarja a szervezetemet? Már nagyon kétségbe vagyok esve. Ön mit tanácsol?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza hüvelyi fertőzés témában

kedves Kérdező! elsősorban tisztázni kéne a kórokozót és nem keneből, hanem tenyésztésből. Nem csak saccolni kell a gombás fertőzést, hanem bizonyítani. Ha bizonyítottan gomba vagy baktérium, egészen más gyógyszerrel kezelendők. A caneAsten baktériumra nem hat. A zuhanyozás a kérdésben n em játszik szerepet. A partner egyiejűcélzott kezelése viszont fontos. Protexin csak végre kikezelt panaszmentesség esetén kell, fontos hosszú távon a további fertőződés kivédésére, megelőzésére. Konkrét kórokozó ellen akutan nem hat. Bármely hormonáli fogamzásgátló bizonyos fokig rontma az eredényket, de legfeljebb átmnetileg érdmes kihagyni.

Kérdés: 2014. január 04., 20:36; Megválaszolva: 2014. január 06., 12:47
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Hüvelygyulladás
Tiztelt Doktorúr! Hüvelygyulladásra kaptam Fluomizon tablettát, de a hüvelyem fájdalma miatt, képtelenség számomra a felhelyezése, valamint az...
Hüvely fertőzés
Egy hete csúnya hüvelygyulladással fordultam orvoshoz menni alig tudtam és sűrűfehér folyásom volt.Az orvosi eredmény a labor csak hetek múlva jön...
Nagyon erősen viszket a hüvelyem
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A következő problémával fordulok Önhöz. Nemrégiben enyhe nőgyógyászati panaszaim voltak, úgymint a megszokottnál...
büdös
Tisztel Doktor! Néhány napja büdös nemi váladék ürül. A mennyisége a szokott, egyéb tünet nincs. Ön szerint mi lehet ez? Jelenleg csinálok egy...
mit tegyek?
Nem tudom, hogy ez normális e vagy sem de nem hinném, hogy az lenne. Szerintem valami nemi betegségem van es zavaro nem tudom mit csinaljak. Olyan, hogy...