Felszívódhat ez a cysta, vagy rosszindulatú lehet?

Tisztelt Doktor Úr! Ultrahang vizsgálati leletem a következő. Bal ovárium30x28x30mm állományában26x25x26mm cystikus resistentia ábrázolódik melyben 15x16x16mm-es szolid inhomogén rész ábrázolódik. Mennyire rossz ez a lelet, a rosszindulatúság gyanúja felmerül? Felszívódhat ez a ciszta? Ez kétrekeszű ciszta, mit jelent, hogy a cisztikus resistenciában solid rész ábrázolódik? Az orvos CEA, CA125 vizsgálatot kért? Mit javasol, milyen vizsgálat szükséges? A méhemben 2db mióma van ezekről évek óta tudok.

WEBBeteg szakértő válasza petefészek daganat témában

Tisztelt Hölgyem!

A rosszindulatúság gyanújának mértékét a CA-125 mellett a HE4 tumormarkerrel, továbbá az Ön menstruatiós statusát ismerve (előtte vagy utána van a klimaxnak) ezen leletek alapján a ROMA score (risk of ovarian malignancy algorithm) meghatározásával lehet meghatározni. Ezek tükrében érdemes eldönteni, történjen-e műtét, vagy lehet várni 2-3 hónapot, majd kontroll UH után látni, hogy felszívodott vagy esetleg megváltozott-e a képlet és kell-e műtét. A myomák ebből a szempontból mellékesek (bár nyilván nagy, panaszt okozó myomák társindikációt képezhetnek egy műtétes megoldáshoz) .

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. július 14., 22:08; Megválaszolva: 2011. július 24., 11:36
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Petefészek rosszindulatú daganata
Üdvözlöm. Kislányom 17 éves, ez év júniusában megműtötték, és eltávolítottak egy, a bal oldali ováriumból kiinduló köldökig érő...
Mit jelent?
Tisztelt Doktor/úr/nő! A kérdésem a következö. az ultrahang vizsgálatom eredményén a következö diagnózis olavsható: A bo-i ováriummal...
petefészek daganat?
Kónyáné Magyar Erikának hivnak, 38 éves, gyerekét egyedül nevelő fiatalasszony vagyok. 10 évet ápolónőként dolgoztam az ózd városi kórház...
Petefészek daganat metastasis
51 éves nő vagyok. 2006-ban operáltak petefészek rosszindulatú daganatával. 6 alkalommal kaptam kemoterápiát, meggyógyultam. 2009 11.25-én az MR...
Hormonok kiértékelése