Gyakori méhgyulladás

Tisztelt Doktornő/Úr! Fiatal lány korom óta állandó nőgyógyászati gyulladással küszködök. 30 évesen egy hasi laparoszkóppal megállapították, hogy endometriosis externám van. Kaptam gyógyszeres kezelést, de a kezelések után ismét minden visszatért a régi kerékvágásba. Nem lettem jobban. A mai napig, állandó gennyes véres méhgyulladásaim vannak. Orvosom gyulladáscsökkentőket ad, nem akarja elhinni, hogy nekem nem valamilyen bakteriális bajom van, pedig az erre irányuló vizsgálatok értékei negatívak lettek. Nem tudom hogy igazából mit lehetne tenni. A folyamatos gyulladás egy borzasztó állapot, de ahhoz még fiatalnak érzem magam, hogy méh eltávolítás legyen a vége. Nem tudom, hogy mivel lehetne ezt a folyamatot kedvezően befolyásolni, mert úgy látom az antibiotikumok, és kúpok 1-2 hétre adnak enyhülést, és most már az orvosomban is elveszítettem a bizalmamat.. Köszönettel: V. A.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza méhgyulladás témában

Kedves V. A.!

Ha valóban "gennyes-véres méhgyulladásai" vannak (ezt egyértelműen tisztázni kell, nem mindegy, hogy pl. hüvelygyulladás áll-e fenn) , akkor ennek a kezelése a méh eltávolítása. 43 évesen tervez még gyermeket? Mert ha biztosan nem, akkor nincs is min gondolkodni, ha viszont ilyesmin gondolkodna, nagyon komolyan átgondolandó a dolog. Egy sikeres terhesség esélye ebben a korban már igen kicsi, azonban a visszatérő gennyes méhgyulladás előbb-utóbb súlyos állapotot eredményezhet, ami arár az életét is veszélyeztetheti. Feltéve tehát, hogy valóban a méh gyulladásairól van szó, én mindenképpen a méh eltávolítását javasolnám.

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. május 16., 14:11; Megválaszolva: 2011. május 18., 13:33
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Méhgyulladás
Tisztelt Doktor Úr! Krónikus méhgyulladással küzdök november óta ami gennyes folyással jár együtt (STD negatív) emiatt rengeteg kúpot és...
Méhgyulladás
Tisztelt Doktor Úr! Krónikus méhgyulladással küzdök november óta ami gennyes folyással jár együtt (STD negatív) emiatt rengeteg kúpot és...
PAP vagy Bethesda, P3?
Tisztelt Doktor Úr! Részletesen leírom a problémámat, és előre is köszönöm, ha válaszol. 6 hete P3 ASC-US leletet küldött az orvosom...
Méh heveny gyulladása
Tisztelt Dr Nő/ Úr! Szeretném megkérdezni, hogy mi lehet a baj velem, mert nem múlik el a méh gyulladásom. Már szedtem Dalacint, utána Sumamed...
Méh heveny gyulladása
Tisztelt Dr. Nő! Voltam ma orvosnál és a a következőt állapította meg: N7100 a méh heveny gyulladásos betegsége, N7610 a hüvely szubakut és...