PAP vagy Bethesda, P3?

Tisztelt Doktor Úr! Részletesen leírom a problémámat, és előre is köszönöm, ha válaszol. 6 hete P3 ASC-US leletet küldött az orvosom, hozzátéve, 3 hónap múlva ismétlés szükséges, de ne aggódjak, mert ez enyhe elváltozás. Nála szültem a most 3 hónapos kislányomat is, és a fiamat is 3 éve. Betadine kúpot és Lactofeel kúpot kaptam kezelésre. A rákszűrés után 2 héttel 1 napig vérzésem és hasi fájdalmam volt, mely nem menstruáció volt az orvosom szerint, 4 mm-es nyálkahártyát látott hüvelyi ultrahangon és méhgyulladást állapított meg. Antibiotikumot kaptam, amit végig szedtem.Ekkor panaszaim enyhültek jelentősen, de két hét múlva egy másik orvoshoz mentem, mert ismét alhasi fájdalmaim voltak melyet éreztem a petefészeknél és egészen lent, a szeméremcsontomnál a vénusz domb felett, valamint a combom belső hátsó felénél.Olyasmi érzés, mint terhesség utolsó heteiben a szeméremcsont fájdalom, csak most a csípőmnél is fáj. Főként ha pihenésből/ülésből kelek fel. Ő is csinált hüvelyi ultrahangot, de nem látott semmit. Mindkét vizsgálatnál volt kolposzkópia ép hámmal. Valamilyen fajta sárgás-fehér hüvelyváladékra a második orvos adott gynoflort. Mostanra ez fehérré változott. Kérdésem, hogy megvárjam a március végét a kontroll rákszűréssel, vagy már most 6 hét után is elmenjek e, mert nagyon félek, hogy esetleg következő alkalommal már rosszabb lesz az eredmény, és esetleg gyógyíthatatlan rákot diagnosztizálnak. Magyarul félek, hogy árthat a még 6 hét időhúzás. Illetve még azt szeeretném tudni, hogyha a leleten az szerepel, hogy gyulladásos sejtek, reparatio, p3 ASC-US, ismétlés 3 hónap múlva akkor ez Bethesda vagy Pap értékelés, mert se azt nem látom rajta, hogy HPV gyanú, sem pedig CIN besorolást, és nem tudom, hogy azért e, merthogy PAP értékelés történt, vagy mert e két dolog jelei nem látszódnak a kenetben. 6 éve élek a férjemmel monogám kapcsolatban. CYNTEC-Plus vizsgálatról is gondoskodni fogok a kontroll kenet után, mert olvastam korábbi válaszaiban, hogy ajánlja Elnézést a hosszú levélért, de úgy gondoltam minden információ fontos lehet. Nagyon köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Méhgyulladás, HPV témában

Tisztelt Hölgyem!

A P3 egyértelmüen Pap értékelés.Sejtmorfológiai megfigyelésen alapul-a sejtmag és sejtplasma viszonyát hasonlitja össze,

minél nagyobbak a sejtmagok és keskenyebb a plasma, annál nagyobb a valószinüsége a rosszindulatu elváltozásnak.

A P3 az a helyzet, mikor a mag már kissé nagyobb, végeredményben az egész Bethesda rendszer a P3 helyes magyarázatára hivatott,

ugyanis ezen elváltozást okozhatja még fertőzés és okozhatja már malignus elváltozás is.

Az ASC-US /ismeretlen ok miatt kialakult atypusos sejtek / megjelölés is ezt mutatja, röviden: látnak atypusos sejteket, de az okát a nőgyógyászati vizsgálatnak

kell eldöntenie.

Az ismételt cytológia vételt és HPV tipizálást Önnek mindenkor jogában áll elvégeztetnie és a Cyntec Plus vizsgálattal megnyugtató helyzetet teremthet.

Kérem, egyeztessen kezelőorvosával, hiszen már a két szülés is egyetértésben zajlott le.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

PS: Tehát a P3 az PAP.

Kérdés: 2016. február 09., 11:38; Megválaszolva: 2016. február 10., 09:47
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Méhgyulladás
Tisztelt Doktor Úr! Krónikus méhgyulladással küzdök november óta ami gennyes folyással jár együtt (STD negatív) emiatt rengeteg kúpot és...
Méhgyulladás
Tisztelt Doktor Úr! Krónikus méhgyulladással küzdök november óta ami gennyes folyással jár együtt (STD negatív) emiatt rengeteg kúpot és...
Méh heveny gyulladása
Tisztelt Dr Nő/ Úr! Szeretném megkérdezni, hogy mi lehet a baj velem, mert nem múlik el a méh gyulladásom. Már szedtem Dalacint, utána Sumamed...
Gyakori méhgyulladás
Tisztelt Doktornő/Úr! Fiatal lány korom óta állandó nőgyógyászati gyulladással küszködök. 30 évesen egy hasi laparoszkóppal...
Méh heveny gyulladása
Tisztelt Dr. Nő! Voltam ma orvosnál és a a következőt állapította meg: N7100 a méh heveny gyulladásos betegsége, N7610 a hüvely szubakut és...