• Régóta fennálló hüvelygomba (+ részletek) II.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Deli Tamás! Köszönöm szépen a válaszát a kérdésemre (régóta fennálló hüvelygomba (+ részletek)). Sajnos nem mindent értek benne teljesen. A nőgyógyászom megvizsgált a szokásos módszerrel is, aztán valami műszerrel is belenézett (akkor látta meg, hogy méhszájsebem is van), amihez előtte ki kellett feszítenie a hüvelyemet, és óvatosan meg is kapirgált valamit belül. Szóval elég alaposan megvizsgált, és utána mondta, hogy gomba. A vércukorszintem rendben van, többször ellenőriztettem az elmúlt hónapokban. Nem hiszem, hogy más fajta nemi betegségem lenne a gombán kívül, mert az orvos mondta volna, nem? És egy partnerem van évek óta, aki nagyon hűséges, ha eddig nem voltam nemi beteg tőle, akkor ezután miért lennék? Szóval a diagnózis már készen van rég, csak a gyors megoldás hiányzik. Nem kaptam választ a kérdéseimre, hogy MILYEN GYÓGYSZERT AJÁNLANA AMITŐL 21 NAPON BELÜL MEGGYÓGYULNÉK: 1. szájon át szedhető gombaölőnek mindkettőnknek, 2. szájon át szedhető laktobacillusnak, 3. gombaölő hüvelykúpnak, 4. gombaölő krémnek (amit a párom is használhat)? A PÁROMNAK KRÉMET CSAK A PÉNISZ FELSŐ RÉSZÉRE KELL KENNIE, vagy az egészre herékkel, gáttal együtt? Ha néha a krémtől izzadt a bekent terület, akkor TÚL SOKAT KENTEM RÁ, vagy egyszerűen csak a krém által létrejött bevonat miatt izzadtam? A húgycsövem MIÉRT FÁJ pisiléskor? Meggyógyul a többi gyógyszertől? Miért rosszabbodott mindig menstruáció alatt? Köszönöm előre is!

        Dr. Deli Tamás válasza a hüvelygomba témában

        Tisztelt Hölgyem! Akkor sorra a válaszaim: - 1. Pl. Dermic, Flucohexal, Orungal 2. Hüvelybe: Gynoflor 3. Canesten 4. Canesten - Kenje mindenhová. - Nem a krém izzaszt. - Mert az is gyulladt. - Feltehetőleg. - Mert a mensesváladék táptalaj a gombának.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 23., 18:18; Megválaszolva: 2011. március 25., 06:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés