beágyazódás

Jó napot Kedves Doktor Úr/Nő! Szeretném a segítségét kérni. Decemberben fejlődési rendellenesség miatt megszíkították a terhességem. Most, 3 hónap elteltével szeretnénk újra próbálkozni. Kérdésem, az ovuláció utáni hetekre vonatkozik. Tegyük fel, hogy sikerült megtermékenyülnie a petesejtenk ami elindul a méh felé. Lehet azt pontosan tudni, mennyi idő amíg odaér a méhbe, és teljesen befejeződik a beágyazódás? Nekem amikor terhes voltam, a kimaradt menszes előtt 4 nappal volt pecsételő vérzésem, az a beágyazódás befejeződésére utalt? De ami ennél a jobban érdekel: az ovulációm után egy héttel nekem el kellene utaznom. Az út kb 370 km, 3 nap múlva pedig vissza, tehát összesen kb 10 óra utazás autóval 3 nap alatt. Ez az út árthat e a megtermékenyített petesejtnek? A rázkódástól tartok... létezik olyan, hogy a rázkódás hatására nem jut el a petesejt a méhbe és méhen kívüli terhes leszek? Vagy nem tud rendesen megtapadni szintén a rázkódás miatt? Vagy a szervezetem ennél jobban védi és nem is hat rá az utazás egyáltalán? Elnézést kérek, ha teljes butaságot kérdeztem, de nagyon érdekelne a válasza. Előre is köszönöm a kedvességét! Dia

Dr. Deli Tamás válasza teherbeesés témában

Kedves Dia!

A megtermékenyített petesejt átlagosan kb. 7 nap alatt jut a méhűrbe és egy újabb hét alatt ágyazódik be. A pecsételés nem a beágyazódás befejezésére utal, de azzal összefügghet, pl. Önnél a leírt esetben feltehetően éppen zajlott a beágyazódás.

Az utazástól nem kell félni, nem ártalmas.

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. március 08., 08:56 ;Megválaszolva: 2011. március 12., 13:20
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Teherbeesés
Tisztelt Doktornő, 5 hónapja próbálkozunk a babával, de sajnos nem akar összejönni. Én 35 éves vagyok, nem voltam még terhes. A menstruációm...
Várandós lehetek?
Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Védekezés nélkül voltunk együtt a párommal. { Eddig semmi problémám nem volt, általában nagyon pontos és ugyan...
mennyi
DR.DELI TAMÁS! TISZTELT DOKTOR! EGY HONAPJA SZEDEM A CLOSTILBEGYT GYOGYSZERT! MOST VOLTUNK ULTRAHANGON AZT MONTA A DOKI HOGY A JOBBAN VAN EGY JOL...
Teherbeesést mennyire befolyásolja a...
Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem az lenne, hogy normális e, ha a menstruációm előtt 3-4 napig barnázok (esetleg utalhat sárgatest-elégtelenségre?...
Gyógyszer szedés terhesség alatt
Tisztelt Cím! Segítségét szeretném kérni. Terhességet tervezünk, de szedek egy Pantacid Flux 40 mg (napi 1x) gyógyszert mert gyomor problémáim...