• Gyermekvállalás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Szép estét Doktor úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy betöltött 28. életévem után szeretnénk gyereket vállalni, de ezidő alatt nem sikerült. Előtte 1,5 évig fogamzásgátlót szedtem, az Iamna nevezetűt, de mostmár 3 hónapja nem szedem, de ezidáig nem sikerült teherbe esnem. Érdeklődnék, hogy ezen fogamzásgátló hormomtartalma esetleg olyan magas hogy ez miatt nem sikerül, vagy létezhet-e az a variáció, hogy fiatalabb koromban egyéb problémák miatt nem vállaltam két gyermeket, és esetleg úgy alakult hogy ebből adódott esetleges "szövődmény" miatt? ( Bár erről nincs ambuláns lapom, sem leleten, hogy gondom lenne ) Válaszát előre is köszönöm szépen!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a nehezíített teherbeesés témában

        Kedves Kérdező!Több minden megbeszélendő! Hormonális fogamzásgátló szedési ténye, ha abbahagyásával megjött a vérzése és beállt a ciklusa, nem játszik szerepet. Eleve rövid az azóta eltelt 2-3-ciklus következtetésekre. fél év próbálkozás középidejű együttlétekkel a minimális idő, hogy nehezített teherbeesést feltételezzünk. De a korábbi kétszeri megszakítás esetleges következményeit lezárt méhkürtök estleges fennállása miatt továbbra sincs spontán terhesség,idővel tisztázni kéne.


        Kérdés: 2019. december 03., 16:58; Megválaszolva: 2019. december 05., 11:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: