korai vetélés

5. hetes várandós voltam, mikor sajnos az influenza miatt (Augmentin Duo 1g) antibiotikumot kellett szednem. Bár kérdeztem az orvost, hogy a terhességre való tekintettel nincs-e más mód a betegség kezelésére, de azt mondta, sajnos nincs. Így elkezdtem szedni, amit fölírt. A gyógyszer szedésének második napján már negatív lett a HCG teszt eredményem, és hamarosan ki is véreztem. Nem hagy nyugodni a gondolat, hogy az antibiotikum miatt történhetett a spontán vetélésem. Ha nem vettem volna be, talán most még mindig várandós lehetnék.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza vetélés témában

Tisztelt Kérdező!

Vetélését egészen biztosan NEM az Augmentin okozta, ez a penicillintartalmú antibiotikum rutinszerűen alkalmazott a terhesség bármely szakaszában.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. február 12., 23:11; Megválaszolva: 2011. február 17., 16:47
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...