PCO ÉS CLOSTILBEGIT

Babát szeretnénk, 7 hónapja nem jött össze, elkzdtük a kivizsgálást a nőgyógyászommal.Hormonvizsgálatok megvoltak mindn normális egyedül a progeszteronom 0, 4.Illetve uh cikluskövetés van már második hónapja, ott azt írta, hogy mindkét ovarium megnagyobbodott, bennük számtalan primordiális tüsző látható. Most lesz a hsg vizsgálat hétfőn.De felírta clostilbegitet 2x1-et már negyedik napja szedem. A leírásában azt olvastam, hogy pco esetén minimális adaggal kell kezdeni 2 mg naponta, ehhez képest én 100 mg-ot szedek.Nem lesz baj ebből? annyi szörnyűséget írnak ezzel kapcsolatban.Köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza PCO témában

Tisztelt Kérdező!

A Clostilbegyt kezdő dózisának PCOS-ben napi 25 (nem 2) mg-ot javasolnak, de általában ilyenkor is 50 mg a szokásos kezdő dózis az első ciklusban, ez nem szokott problémát okozni. A 100 mg a második ciklus dózisa szokott lenni, de orvosának nyilván megvan az oka, amiért ezt javasolta. Erről mindenképpen őt érdemes megkérdezni.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. január 29., 12:18; Megválaszolva: 2011. február 01., 09:10
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45