• PCO ÉS CLOSTILBEGIT

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Babát szeretnénk ,7 hónapja nem jött össze,elkzdtük a kivizsgálást a nőgyógyászommal.Hormonvizsgálatok megvoltak mindn normális egyedül a progeszteronom 0 ,4.Illetve uh cikluskövetés van már második hónapja,ott azt írta,hogy mindkét ovarium megnagyobbodott,bennük számtalan primordiális tüsző látható.Most lesz a hsg vizsgálat hétfőn.De felírta clostilbegitet 2x1-et már negyedik napja szedem.A leírásában azt olvastam,hogy pco esetén minimális adaggal kell kezdeni 2 mg naponta,ehhez képest én 100 mg-ot szedek.Nem lesz baj ebből?annyi szörnyűséget írnak ezzel kapcsolatban.Köszönöm a válaszát!

        Dr. Deli Tamás válasza a PCO, gyermekvállalás témában

        Tisztelt Kérdező! A Clostilbegyt kezdő dózisának PCOS-ben napi 25 (nem 2) mg-ot javasolnak, de általában ilyenkor is 50 mg a szokásos kezdő dózis az első ciklusban, ez nem szokott problémát okozni. A 100 mg a második ciklus dózisa szokott lenni, de orvosának nyilván megvan az oka, amiért ezt javasolta. Erről mindenképpen őt érdemes megkérdezni. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 29., 12:18; Megválaszolva: 2011. február 01., 09:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés