Méhszájseb

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretnék tanácsot kérni. 33 éves vagyok. Már legalább két éve küszködöm méhszájsebbel. 2008-ban volt először, akkor kikezeltek. 2009 év vége felé ismét ugyanezzel kerestem fel az orvost. Akkor nem kezeltek, mert teherbe estem, a mindennapos vérzés így elmaradt. Közben a 13. héten meg kellett szakítani a terhességet genetikai okokból. Azóta folyamatosan próbálkozunk, de sajnos nem jön össze a gyermekáldás. 2010. október, novemberében szintén orvoshoz kellett mennem szinte mindennapos pecsételő vérzéssel. Kétszer is ecsetelt a doktor úr. Decemberben tünetmentes voltam, majd a napokban ismét jelentkezett. Általában székelés után. Nincs székrekedésem, és normális a székletem. A doktor úr szerint bármikor visszatérhet, és hogy ez nem olyan nagy baj. De számomra igen is nagy baj. Zavar, hogy vérzek és úgy tudom egy normális ciklusban nem szabad véreznie a nőnek. / A ciklusom is rendben van. /A gyakori váll- és hátfájásom miatt úszni is megtanultam, de a vérzés, illetve a fertőzés elkerülése végett már nem merek uszodába sem menni. Egyébként a citológiai eredményem P2-es volt. A doktor úr egy "kicsi" miómát is felfedezett. A kérdésemre, hogy vérzik-e, azt felelte, hogy nem a mióma vérzik. Mitévő legyek? Menjek ismét az orvoshoz ecsetelésre? Anyagilag is nagyon megterhelő, mert magánorvoshoz járok. Olvastam a homoktövis magolaj kivonatról. Lehet a méhszájsebet ezzel illetve más valamilyen készítménnyel itthon kezelni? Köszönöm válaszát! Tisztelettel: Szilvia

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza méhszájseb témában

Kedves Szilvia!

Az egyértelműen bizonyítást nyert, hogy a pecsételő vérzés oka a méhszáj elváltozása? Nem lehet, hogy ennek olyan hormonális oka van, ami a hormonok rendezésével (pl. átmeneti fogamzásgátló-szedés, esetleg a ciklus második felének hormonális támogatása - a mi tervezett terhesség esetén célravezetőbb is, mint a fogamzásgátló) nem javul? Ha valóban a méhszáj sérülékeny és valóban kóros mértékben okoz vérzést, akkor ennek a területnek az elektromos kaccsal nagyobb beavatkozás egy tervezett terhesség előtt nem célszerű, de én is hajlok arra, amit orvosa mondott: feltehetően ennek különösebb orvosi jelentősége nincsen.

A kis myomáról nem írta, pontosan mekkora és pontosan hol van, de valószínűtlen, hogy akár a vérzéshez köze lenne, akár a terhességet befolyásolná (ha valóban csak pici) .

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. január 10., 16:05; Megválaszolva: 2011. január 14., 19:03
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma