Évek óta méhszájsebem van, vállalhatok gyermeket?

Tisztelt doktornő/úr! Néhány éve méhszájsebem van. Tünete nálam, hogy kicsit bővebb folyásom van, de az sem állandóan, hanem rendszertelenül. Több orvos is kezelte már. Volt, hogy ecsetelték, de többször fagyasztották is. Januárban voltam rákszűrésen, aminek eredménye P2 lett. Utoljára márciusban fagyasztották a kb. 100 forintos nagyságú "sebet". Utána Cikatridina hüvelykúpot használtam. Az orvosom azt mondta, hogy fél év múlva vár vissza kontrollra. Most voltam újra nála, megnézte és azt mondta, hogy nem múlt el és vérzésre is hajlamosnak látja. (Sosincs pecsételő vérzésem és a menszeszem is rendben van.) Használjak rendszeresen a Cikatridina hüvelykúpot, legközelebb januárban megcsinálja cytológiát és ha az rendben van, akkor újra fagyasztani fogja. A kérdésem az lenne, hogy miért nem múlik el ez nekem a kezelések után? Aggódom, hogy lehet-e belőle valamilyen súlyosabb betegségem? Még nincs gyermekem, lehet probléma a jövőben a gyerekvállalásnál? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Pétervári László válasza méhszájseb témában

Ha megcsinálják a cytológiát és nincs a méhszájon eltérés akkor nincs teendő.Ha van a méhszájon eltérés, akkor a kimetszés látszik célszerűbbnek.Ezek a beavatkozások a gyermekvállalást nem befolyásolják.

Kérdés: 2014. október 24., 21:07 ;Megválaszolva: 2014. október 25., 12:18
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mennyi esélyem lehet a méhnyakrákra?...
Tisztelt Doktornő/Úr! A héten voltam rákszűrésen nőgyógyásznál. A doktornő azt mondta, hogy akkora méhszájsebem van, mintha szültem volna két...
Méhnyakrák is lehet?
Rákszűrés során kiderült, hogy gyulladt a méhszájam és eléggé vérzett a mintavételkor, mintavétel után. 2012-ben voltam csak szűrésen, és most...
méhszájseb
Üdvözlöm! 34 éves nő vagyok, 2009-ben szültem hüvelyi úton. Szülés előtt 1 évvel méhszájsebet állapított meg az orvosom, melyet akkor...
Mi, milyen tényezők okozhatják a...
Hétfőn voltunk együtt párommal, miután vérzést tapasztaltam. Mivel sajnos volt már méhszájseb gyanúm rohantam orvoshoz. Megállapította, hogy...
méhszájseb barna folyással...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Méhszájsebet állapítottak meg nálam egy hete. Értem a problémát és megnyugtatott az orvos is. Két hetet várnom kell a...