• Hüvelygomba kezelése mellett antibiotikum szedése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! A webbetegen keresztül kaptam azt a javaslatot, hogy hüvelygombás megbetegedés esetén szájon át történő kezelés lenne a legalkalmasabb (korábban kaptam nőgyógyásztól gyno-pevarylt, de nem használt, az 5. kúp idején már újra visszatért a viszketés és az enyhe folyás). Ma voltam orvosnál, aki mycosyst-gyn 150 kapszulát, és candibene 200 hüvelytablettát írt fel. Jelenleg torokgyulladásom van, amoxicillin-b 1000mg-ot szedek naponta 3-szor. A kérdésem, hogy szedhetem-e a 2-3 fajta gyógyszert, egyszerre, vagy megvárjam, amíg már nem kell az antibiotikumot is szednem? Mennyi idő múlva kezdhetem el a gomba elleni kezelést? (Ezeket sajnos elmulasztottam megkérdezni az orvostól ma.....) A héten elvileg fogamzásgátló-megvonásos hetem lesz, bár a Dienille szedése mellett nem szokott vérzés jelentkezni. Ez befolyásolja, hogy legalább a kapszulát bevegyem? Vagy az csak a hüvelykúppal együtt történő kezeléskor hat? Korábban azt mondta szintén szakorvos, hogy a hüvelykúp használat során esténként kamillás oldattal hüvelyzuhanyt kell csinálni. Ezt most is csináljam? (Remélem nem ezért nem hatott 2 hete a gyno-pevaryl kezelés....)Ön szerint mi lenne a leghatékonyabb megoldás? (Most szenvedek először hüvelygombától, de hosszan és keserűen megnehezíti az életemet.) Amennyiben sikerülne kilábalnom belőle, mivel tudom Ön szerint legjobban megelőzni? (Mások a tejsavas lemosót említették.) Előre is nagyon köszönöm a segítségét!

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelygomba témában

        Nyugodtan beveheti a gomba elleni szert. Csak sajnos az antibiotikum ha elpusztítja a hüvely saját baktériumait is a gomba ismételten kiújulhat, így menses után használjon kúraszerűen Gynoflor hüvelytablettát, ami visszaadja a hüvelynek a saját lactobacillus flóráját, ezt követően hetente használjon bórsavas hüvelykúpot, vagy maximum egyszer savas hatású öblögetővel öblítse ki a hüvelyét. A gynoflort minden menses után haszálja, ill. menseskor használjon probiotikus tampont!A partner is kezelni kell gomba ellen.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. december 21., 12:02; Megválaszolva: 2011. január 03., 19:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés