cervix csatorna

Elnézést, hogy levelemmel zavarom de azt szeretném kérdezni, hogy Ön szerint mitől van az, hogy 3 mm-re kivan nyilva a cervix csatornám? Október elején pozitívat teszteltem de mivel napokig nem erősödött a tesztem elmentem orvoshoz ahol 4 hetesen nem láttak semmit az ultrahangon és a B-hcg szintem 44, 4 volt 1 héttel később már csak 1, 11 és fokozatosan halványodott a csíkom majd eltünt a második vonalam. Nem tudni a mai napig mitől szakadt meg ez a terhességem. Ön szerint ettől nyilhatott ki a cervix csatornám vagy esetleg mivel volt Januárban egy terhesség megszakításom és tágítót tettek fel azóta nem záródott volna be? Levelét nagyon várom válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Niki

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza méhnyak témában

Kedves Niki!

Mindkét lehetőség fennáll: a méhnyak csatornája nyitva lehet a nemrég lezajlott koraterhességii vetélés miatt is, de a pár hónapja mechanikusan feltágított méhszáj is hozzájárulhat ehhez. Különösebb jelentősége egyébként nincsen, ez nem jelenti, hogy minden terhessége vetéléssel végződne a jövőben. A 3 mm-es tágasságot egyébként ultrahanggal látták? Mert azt egy éppen ürülő menses vagy akár a méhnyakban levő nyákcsap is okozhatta, vagyis nem egy súlyos rendellenességről van szó.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. október 27., 15:06; Megválaszolva: 2010. október 31., 21:33
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Méhnyak-hsil
39 éves, egy gyermekes anyuka vagyok. Febr-i citológiám HSIL lett (sztk, előző évek mind negatív, egynél parakeratosis) , ami után márciusban loop...
Barna folyas terhesseg alatt
Tisztelt Doktor Ur, velemenyet szeretnem kerni: 29 hetes terhes vagyok, ma mar 4.napja barna nyalkas folyasom van (gorcs vagy egyeb tunetem nincs) , az...
Önök szerint méhnyakrákom van?
Tisztel doktor Úr/Nő! A méhnyak környékén egy golyó szerűség tapintható, ami olykor kisebb (alig észrevehető) olykor pedig elég...
a méhnyak rendellenessége
Tisztelt Szakértő! A kérdésem a következő:szülés után a 6 hetes vizsgálat alkalmával a nőgyógyász orvos megállapította a méhnyak egyéb...
cervix csatorna
Tisztelt Dr. Deli Tamás! Köszönöm a gyors válaszát. Annyit még kérdeznék, hogy én kb.4-5 hetes terhes lehettem mikor elvetéltem és ilyenkor is...