• Méhnyak mérete

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

         

        Köszönöm a kérdésemre adott gyors válaszát a leletemmel kapcsolatban. Most viszont arra volnék még kíváncsi, hogy mekkora egy átlagos méhnyak? Mekkora a hüvelybe eső és a hüvelyen felüli része?

        Válaszát köszönöm!

        Mariann

        WEBBeteg szakértő válasza a méhnyak témában

        Kedves Mariann!

        A teljes méhszáj hosszát UH-al lehet látni csak. Körülbenlül 3(-4) cm hosszú, az változó, hogy kinek menniy "lóg" ebből a méhszájba, átlagosan 2-3 cm. Konizációs műtét után ez rövidülhet, ez nagyban függ a kimetszés alakjától, azért nem olyan sokat. Ha jól emlékszem Önnél ez kb. egy fél cm vastag szövetréteg volt, de az eredmény azért kb. 3 hónap múlva látható, szépen gyógyulnak ezek a sebek, nem kell aggódnia.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-09 14:25:33; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 15:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: