Ovestin krém helyett méhnyakkenet javítására

Tisztelt Doktor Úr! Nőgyógyászati vizsgálaton a következő eredményt kaptam: Kolposzkópos képen 10 és 2 óra között tagoltság látható. A citologiai eredményem pedig a következő lett: Kenet általános értékelése: Hámsejtrendellenességek Részletes diagnózis: Nem neoplasztikus elváltozások. Metaplasia Laphámelváltozások Atypusos sejtek (ASC) Ismeretlen jelentősségű (ASC-US) Ezután csináltak egy HPV tesztet, ami teljesen negatív lett. CNS kúpot kaptam, amit már elhasználtam. Ezután Ovestin krémet írtak fel, amitől erős migrén, ami még soha nem volt, nagyfokú mell érzékenység (még a melltartót sem tudtam elviselni) és perioralis detmatitis jelentkezett. Felhívtam a kezelőorvosomat, ő ragaszkodott az Ovestinhez. A háziorvosom pedig azt mondta, hogy ezen mellékhatások miatt azonnal hagyjam abba a használatát. Azt szeretném kérdezni, hogy helyettesíthető mással, ami nem hormon tartalmú? Most mit tegyek? Ha nem használom az Ovestint, elrákosodhat HPV nélkül is? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Tekse István válasza ASC-US témában

Kedves Kérdező!

Eredménye miatt lactobacillust javasolnék ( nem hüvelyi ösztrogént ) és 3-4 hónap múlva kontroll cytológia levételt.

Üdvözlettel: Dr. Tekse István

Meddőségi-endoszkópos specialista, nőgyógyász-endokrinológus

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2022. május 06., 17:02; Megválaszolva: 2022. május 15., 19:27
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Hormonok kiértékelése
Meddig tekinthető normálisnak a...
Vérzészavar
Másodlagos szakvélemény
Menstruáció időtartama