• Tényleg elvetéltem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő! Kérem önt hogy írja meg mit jelent a zárójelentésemen lévőket! Ezek állnak benne:curettage uteri propter subinvolutionem,terhességi teszt pozitív,6 hetes terhest erős vérzés miatt vettük fel,uh-on terhességet nem találtunk,majd méhkaparást végeztünk,2 hét múlva kontroll(szövettan)kérdem hogy a szövettan mit mutat meg ilyen esetben,ill. milyen eredményeket kaphatok??válaszát nagyon várom,köszönettel!rgy aggodó anyuka 

        WEBBeteg szakértő válasza a vetélés témában

        Megkezdődött vetélésről volt szó az Ön esetében, amikor felvételre került, a petezsák, a vérzés kapcsán, már kiürült a méh üregéből. A terhesség (lepényszövet) ilyenkor nem távozik teljes mértékben a méhből, ezért, hogy ne veszítsen sok vért méhkaparást végeztek. Ennek során a méh üregéből nyert anyagot szövettani vizsgálatra küldik. Az esetek legnagyobb részében ez csak megerősíti az incomplet vetélés diagnózisát. Nagyon ritkán előfordul, hogy a lepényszövet rendellenes növekedését, burjánzását látják, de ez általában már a méhkaparás kapcsán kiderül és jórészt szabad szemmel is látható elváltozást jelent, a kezelőorvosa, ha ilyet tapasztalt volna, közölte volna Önnel. Mindenképpen jelentkezzen a szövettani eredményért.



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-07 09:21:20; Megválaszolva: 2010. június 07., 09:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés