Gombás fertőzés

Kedves Doktor Úr!

Hónapok óta (pontosabban 8 hónapja) vannak problémáim.
A panaszaim: viszketés, fehér folyás, menstruációkor eleinte szinte teljesen elmúltak ezek, de később már csak csökkentek. Volt mikor már nagyon égett. Felkerestem e miatt egy-két orvost. Az első orvos valamilyen fertőzésre kezelhetett, Cliont illetve Betadinos kúpot használtam. A Clion kúp eleinte használt majd, miközben használtam újra előjött a viszketés. A Betadin kúp egyáltalán nem használt. Felkerestem egy másik orvost és azt mondta, hogy valószínűleg gombás fertőzésem van és ezek a kúpok erre nem jók. Így kenetet vett és vizsgálatot végeztek rajta.
Az eredmény:
kód Megnevezés Menny. Pont
29602 Diagnosztikus nőgyógyászati citológiai vizsgálat 1 1093

Koloszkópost diagnózis:
0/a
Kenet minősége:
Korlátozott
Lobsejtek tömege
Kategorizálás:
Benignus sejtváltozások
Descriptív diagnózis:
Candida
Hormonhatások:
Korral és előzménnyel összeegyeztethető
Javaslat:
Rendszeres szűrés
Citológiai diagnózis:
PII
Diagnózis
BNO: U9990
T-kód: 8x000T
Snomed: 00100M

Ezek után kaptam egy kenőcsöt, sajnos a nevét nem tudom, és egy gyógyszert Mycosyst-gyno. Ezek után a folyás megszűnt de a viszketés megmaradt. Természetesen hamarosan felkeresem az orvosom, a menstruációm végét várom, mert azt mondta, hogy utána menjek vissza.
De lenne néhány kérdésem:
- Először is vannak ennek szövődményei, mármint lesz ebből a későbbiek folyamán bármi problémám?
- Mivel a candida gomba elszaporodásával van gond, ami úgy tudom az immunrendszer elgyengülése miatt is kialakulhat, nem kéne valamilyen étrendet betartani? Kevesebb stressz vagy valami ami nem gyógyszerekkel kapcsolatos? Lehet, hogy csak valami hiányzik az szervezetemből?
- Ez sokára fog elmúlni?
- Illetve a szexuális élet nem árt neki, mármint nem lenne jobb ezt felfüggeszteni, amíg meg nem gyógyulok?
- Gyereket szerettünk volna férjemmel, de ezt felfüggesztettük, ha ez az egész elmúlt, mennyi idő múlva próbálkozhatunk újra?
- Van valami, amit tehetek a gyógyulásom érdekében?

Előre is köszönöm válaszát!

Üdvözlettel: Anikó

Végh János válasza hüvelygomba témában

Kedves Anikó!

A gombás fertőzésnek nem lesznek hosszú távú következményei, ne aggódjon, ha visszatér a gomba, akkor ismét szükséges lesz a szájon át szedhető és a helyi kezelés is. Most jó lenne, ha venne Gynophilus protexin hüvelykúpot, amiben lactobacillusok vannak, így a normál flórát erősíti, mert erre most szükség van, immunerősítésre, vagy étrendre nem kell figyelni. Ha éppen nincsen panasz, akkor az együttlét sem okoz panaszt majd, és ettől persze lehet babája, ne izguljon. A kontrollon úgyis látják, hogy meggyógyult-e, vagy esetleg szükséges a további kezelés, ekkor beszéljék meg azt is, hogy mikorra tervezzék a babát.

 

Kérdés: 2010. március 29., 14:36; Megválaszolva: 2010. március 29., 14:36
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem múló hüvelygomba
Tisztelt Doktor úr! Nagyon elvagyok keseredve mert már 4 hónapja folyamatosan szenvedek a hüvelygombától . Tenyésztést csináltak és kimutatták a...
Hüvelygomba
Tisztelt Doktor Úr! 2 hete viszkető, égő panaszokkal mentem nőgyógyászati vizsgálatra, kaptam rá Fluomizin hüvelytablettát, Femiflo tablettát...
Gombás fertőzés után antibiotikum
Tisztelt Doktor Úr! Rákszűrés miatt mentem nőgyógyászhoz március elején, de kiderült, hogy gombás hüvelyi fertőzésem van, bár tüneteket nem...
Tünetmentes hüvelygomba - Mycosyst...
Tisztelt Doktor úr/nő, Az éves nőgyógyászati szűrővizsgálatom során, a nőgyógyász orvos hüvelygombát állapított meg a hüvelyben talált...
Hüvely panaszok
Tisztelt Doktor Úr! A problémám a következő, melyen remélem tud segíteni, illetve tanácsot adni: 2016. Augusztusában volt egy elég csúnya...