• Egészségügyi küret utáni nem egyértelmű szövettan

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő!

        10 napja volt egészségügyi küretem, 6-7 hetes terhes voltam, az ultrahang nem mutatott egyértelmű embryo-t a petezsákban. Aztán erős vérzésem és alhasi fájdalmaim voltak(ez idő alatt kórházban voltam), sajnos elvetéltem.

        Ma voltam vissza a szövettanért és meglepetésemre azt mondták, nem egyértelmű az eredmény. Rögtön el is küldtek vérvételre(sHcg). Holnap meglesz az eredmény. Nagyon kétségbeestem, ez volt az első terhességem, ezelőtt sem vetélés, sem abortuszom nem volt. Méhen belüli volt a terhesség, nem szedtem semmilyen fogamzásgátlót egyáltalán a terhesség előtt. Arra szeretném kérni, legyenszives a szövettani eredményem tartalmát lefordítani nekem, mert nagyon félek, h valami rossz dolog van benne. Előre is köszönöm.

        Mikroszkópos leírás:Hisztológiailag nagyrészben vörösvérsejtekkel infiltrált necrotisalt deciduarészletek láthatók, ezen területeken granulocytak is megfigyelhetők, bomlott vér látszik, magzatboholyként egyértelműen azonosítható szövetrészletek nem figyelhetők meg.

        Nagyon köszönöm a segítségét.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a vetélés témában

        Kedves Hölgyem!

        A szövettanból az derül ki, hogy nem találtak magzati részeket a mintában, amellett, hogy a méh belső felszínén a terhességre jellegzetes szövettani eredményt láttak. Ez két dolgot jelenthet. Az egyik, hogy a vérzéssel a terhesség nagyrészt kiürült, ezért nem láthattak már eleget, a másik, hogy méhen kívüli terhesség gyanúja merül fel. Ezért kértek kontroll laborvizsgálatot, ez segít majd eldönteni a kérdést.

        Ne izguljon, a lelet ismeretében biztosabbat tudnak majd. (a fogamzásgátló egyébként semmiben sem befolyásolná a helyzetet)

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-26 19:30:34; Megválaszolva: 2010. február 26., 19:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: