• Missed ab és rövid ciklus magas prolaktinszint miatt?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        29 éves nő vagyok. Férjemmel gyereket szeretnénk vállalni. Tavaly 3 hónapos próbálkozás után pozitív terhességi tesztem lett. A terhesség sajnos a 6. hétben elhalt, még szívhang előtt.

        Előzmények: 3, 5 évig szedtem Lindynette 20 fogamzásgátló tablettát, amit 2008 januárjától abbahagytam. Azóta fokozatosan rövidültek a ciklusaim. 2008-ban 22-24 naposak voltak, 2009-ben 18-21 naposak. Az ovulációt jelző tojásfehérjeszerű hüvelyi nyákot sem észlelem, sőt alig van néha egy kevés "vizes" nyák.

        Az orvosom azt mondta, hogy olyan nagy baj nem lehet, mert teherbe estem már egyszer. Szerintem igenis baj van, mert a 18 nap az nagyon kevés egy ciklusnak. A ciklusok a vetélés után is rövidek maradtak, volt egy 21 napos és egy 18 napos.  Az orvosom Mastodynon tablettát írt fel, mert szerinte lehet, hogy a magas prolaktin szint miatt van rövid a ciklusom (kivizsgálás ez ügyben nem történt).

        Kérdésem, hogy Ön szerint indokolt a prolaktinszint vizsgálat (esetleg más hormonokkal együtt) és erre hol van lehetőség? Mert a nőgyógyász orvosom, azt mondta, hogy náluk a rendelőben vagy a kórházban (Szent Imre) nincs erre lehetőség, nincs keret.

        WEBBeteg szakértő válasza a rendellenes menstruáció témában

        Kedves Hölgyem!

        De, a 18 nap már nagyon rövid, mindenképpen keresni kell az rendellenes ciklus okát. A prolaktin szintet is, együtt a többi hormon szintjével ellenőrizni kellene. Nme tudom, hogy lehet az, hogy erre nincs keret, akkor menjen másik rendelőbe. A legjobb lenne egy nőgyógyász-endokrinológia, vagy meddőségi szakrendelést felkeresnie, bár nem tudom, mikor volt a vetélése. Jól érzi, a helyzet további vizsgálatokat indokolna.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-02-10 18:36:43; Megválaszolva: 2010. február 10., 18:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: