2 hónapja kimaradó menstruáció, alhasi fájdalom

Üdvözlöm! 32 éves vagyok. 2022.03.05-12. között volt az utolsó menstruációs vérzésem. A ciklusaim átlagosan 30 naposak voltak előtte. 2021. év elején alhasi fájdalmakkal mentem orvoshoz, kiderült hogy a petefészkeim tele vannak tüszőkkel, és van egy cisztám ekkor még fogamzásgátlót szedtem, a ciszta bevérzett pár héten belül, és ki is fakadt. Rá 1 hónapra teherbe estem. De a baba szívverését nem érzékelték, így missed ab műtétre került sor. Ezt követően kicsit töb időbe telt hogy menzeszem legyen, és nehezebben állt be, de nem kimondottan volt utánna vele gond. A tüszők is kiürültek. Most babát tervezünk férjemmel. Kimondott tervező vitamint nem szedek. De Magnosolvot és ThyroxOn tablettát szedek. Terhességi tesztek azóta is negatívak. 2 héttel ezelött ellátogattam nőgyógyászhoz, mert alhasi tájékon baloldalon elkezdődött fájni a hasam. Hullámokban, inkább szuró, nyilaló fájdalom jelentkezett. És férjemmel való együttlét után véreztem, de ez csak pár órát tartott. Vettek le HPV szűréshez mintát - ennek még nem kaptam meg az eredményét. A vizsgálat maga nagyon fájt. Ezt jeleztem az orvosnak is. A baloldali tájékon, kimondottan egy ponton a belső ultrahangot megkönnyeztem. Az orvos azonban elmondása szerint nem látott semmit. Se gyulladást, se cisztát, se tüszőket. Vérvételt ír elő, semmi gyógyszert, 1 hét múlva mentem vissza a mellékelt véképpel hozzá. Közölték velem, hogy nem tudják mi okozza a problémát, nincs itt smemiféle gyulladás. HIába mutat a vérkép amúgy gyulladást, szerinte az nem az. Flecotort vagy No-spat szedjek, ez volt a javaslat a fájdalomra, valamint a következő ciklusom 16. napján kezdjek Norcolutot szedni 10-12 napig, ez hátha meghozza a menzeszt, majd utánna vizsgálják a méhnyálkahártyát meg esetleg hormonokat. Most ott tartok, hogy nem jött meg a mostani ciklusom sem 05.05-én, a fájdalom állandó lett a hasamban, a bal oldaliu szúró mellé, enyhébb menzesz szerü fájdalom is csatlakozott, mostmár a melleim is folyamatosan fájnak (tesztek továbbra is negatívak) , és 21-én kezdhetném szedni a Norcolutot. De hormonprobléma okozhat ilyen baloldali hasfájást? Korábban mikor petefészekgyulladást, vagy méhkürt gyulladást diagnosztizáltak akkor is mindig ugyanezen a ponton fájt legalább érzésem szerint. Segítséget szeretnék kérni, hogy a leírtak alapján mi lehet a probléma? Érdemes beszednem a norcolutot? keressek másik orvost? milyen vizgálatokra lenne érdemes elmennem? Elég tanácstalan vagyok és meglehetősen szomorú, mert fél éve próbálkozunk már és a baba sem akar jöni. Igaz nem görcsölünk rajta, de a mostani probléma miatt elkezdtem nagyon aggódni hogy nagyobb probléma lehet. Köszönöm szépen!

Dr. Farkas Ágnes válasza rendellenes menstruáció témában

Kedves Hölgyem!

Önnek biztosan nincs komoly gyulladása, a minimális CRP emelkedés nem jelent meg egy enyhe megfázást sem, emiatt ne aggódjon. Szerintem "vakon" ne szedje a Norcolutot, ha a panaszai fokozódtak, ismételt vizsgálat javasolt. Ha Önnek panasza van, annak oka is van, amit meg kell keresni. Akár vesekő, vagy vesehomok is okozhat féloldali alhasi fájdalmat. Olyan állapot nincs, hogy a petefészken sok tüsző van, ami kiürül. Próbáljon meg egy másik orvost keresni, akivel úgy tudják az állapotát megbeszélni, hogy Ön is mindent megértsen, ez nagyon fontos! Addig kérdezzen, amíg úgy érzi, hogy szükséges.

Ne aggódjon, fél év próbálkozás egyáltalán nem sok, különösen úgy, hogy pl. most 2 hónapja kimaradt a vérzése is. Ez viszont szerintem további vizsgálatokat igényel. Hormonális kivizsgálást, és petesejtérés ultrahangos vizsgálatát is javaslom.

A másik, hogy a terhesvitamin nem ugyanaz, mint a ThyroxOn, ellenben egy egészséges pajzsmirigy működését megzavarhatja a készítmény, ami a menstruációs ciklust is befolyásolhatja. Szerintem szedjen egyszerűen terhesvitamint.

Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2022. május 10., 13:17; Megválaszolva: 2022. május 18., 01:50
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
40 feletti művi meddőség
Jó napot Doktor nő! Nem tudom tudd e ebben segíteni. De a rendszertelen menses miatt leállítottak a fogamzásgátlóról. 40 éves elmúltam. S a művi...
Hormonok-gyermekvallalas
Kedves Doktorno! 38 eves vagyok, eddig meg nem probalkoztam teherbe esni. Iden derult ki laparoszkopi es MRI utan, hogy endomedriozisom van: ket kb 3cm...
Az normális, hogy az ondó nem folyik...
Tisztelt Doktornő! Most kezdtem el fogamzásgátló tablettát szedni és most történt meg az első szeretkezés gumi nélkül, kivárva a tabletta...
Hormonlabor
Kedves Doktornő! Párommal 4 évnyi sikertelenség után, meddőségi konzultáció előtt állunk. Az első körben szükséges vizsgálatokat...
2. napi véreredmény teherbeeséshez
Kedves Doktorúr! Ezekkel az eredményekkel mennyire esélyes a teherbeesés? Az FSH-t hogyan lehetne levinni? A Prolaktinom nem túl magas a...