• 2 vetélés után milyen vizsgálatok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor No/ Ur, 27 eves no vagyok. 2009 tavaszan a 11. heten az UH-on sajnos mar talaltak szivhangot es muvi uton befejezetk a terhesseget, 3 honap varakozasi idot tanacsoltak es utan ujra terhes lettem, de a petezsak ures volt, a nogyogyaszom tanacsara, mivel nem reg volt egy mutetem, igy vartunk es spontan elveteltem. A HCG szintemet folyamatosan ellenoriztek es vissza ment 0-ra.Ezutan beutalt minket a ferjemmel genetikai kromoszoma vizsgalatra, ahol mindent rendben talaltak, es en megkerdeztem, hogy hormonalis vizsgalatokat nem-e vegeznek nalam, az mondta az orvosmom, hogy mivek terhes maradok es egyik terhessegemnel sem vereztem, igy nem. Ez igy rendben van? Vagy milyen tovabbi vizsgalatokat ajanlana szamomra? A haziorvosm a keresemre cask a pajzsmirigyemet tudta megnezni es hala isten ezzel is minden rendben van. A nogyogyaszom ajanlasara szedjem a terhesvedo vitaminokat, es ennyi. A ciklusom eleg pontos 28-30 napos, 14 eves korom ota menstrualok 4-5 napig tart, de minig is nagyon gyenge volt, annyira, hogy 2 nap utan mar eleg a tisztasagi betet is. A ferjemmel cask egy problema mentes terhesseget szeretnenk legkozelebb es ezert kerjük tanacsat, velemenyet. Köszönettel Monika

        WEBBeteg szakértő válasza a vetélés témában

        Kedves Mónika!

        Sajnos nem egyértelműek az ajánlások a vetélések miatti kivizsgálás során, mert van olyan irodalom, ami szerint már 2 vetélés után, van olyan, mely szerint csak 3 vetélést kövessen alapos kivizsgálás. Amit én fontosnak tartok a vetélés módjától függetlenül az a ciklusdiagnosztika (hormonvizsgálat 2x a ciklus során, és félidőben egy peteérés kontroll UH-on), és a hematológiai kivizsgálás. Ha már a genetika is megvolt, szerintem ez a néhány további vérvétel már igazán bírható, menjenek kicsit biztosabbra. Persze ez sem zárja ki egy ismételt vetélés lehetőségét, de legalább néhány kockázati tényezőt kiiktatunk.

         

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-08 20:22:30; Megválaszolva: 2010. február 08., 20:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Kell a dohány? - Szokjon le!
        Töltse le leszokást segítő mobil alkalmazásunkat!
        Tiszta orrok, nyugodt napok