• Vetélés után rendszertelen a menstruációm. Aggódjak?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Cím!

        Tavaly októberben a terhesség 7. hetében spontán vetélésem volt. Műtétre nem került sor, de utána több mint egy hétig erős vérzésem volt. Azóta a menstruációm 28 helyett csak 26 naponta jött meg, legutóbbi alkalommal pedig a 21. napra. Kb. 2 hónapja voltam orvosnál (méhnyakrák-szűrésen), ezzel a problémával most felkeressem-e újra? Van-e aggódnivalóm, tennivalóm ezzel kapcsolatban? (Tinédzser koromban nagyon rendszertelen volt a menstruációm, majd fogamzásgátlót szedtem évekig. Tavaly év elejétől nem szedtem gyógyszert, akkor nagyon pontos volt a teherbe esésig.) Olvasva a neten a hozzászólókat, amiatt is kezdek aggódni, hogy tavaly a vetélés után nem volt műtét, ez milyen hatással lehet a későbbi teherbeesésnél? Lassan letelik az ajánlott fél év, és szeretnénk újra próbálkozni.

        Köszönettel előre is válaszukért!

        WEBBeteg szakértő válasza a vetélés, menstruáció témában

        Kedves Kérdező!

        Vetélés után, ha a nyálkahártya normális vastagságú-nem kell méhkaparást végezni.
        Felesleges lenne- nincs káros hatása, csak előnye. A hormonháztartás átmeneti zavara lehet, ami vagy beáll, vagy hormonvizsgálat után kell "beállítani".

        Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor


        Dr. Nyitray Gábor
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-07 10:01:46; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 11:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: