Hpv diagnosztika

HPV pozitív 68 mutattak ki amít nem érték egész életében két hosszú kapcsolatom volt most kétségbe vagyok esve a mostani párommal egy éve vagyok együtt tőle kaptam el vagy a volt páromtol akivel 2 és fél éve szakítottunk évekkel ezelőtt egyszer mondta az orvos hogy fent áll a HPV gyanú de akkor nem csináltunk tesztet. Az orvosom azt mondta hogy nincs más teendő csak hogy 3 hónap múlva ismét citologia de én nagyon félek biztos elég ez vagy mit tegyek? Félek a ráktol! Kérem segítsen!

Dr. Farkas Ágnes válasza rákszűrés eredménye témában

Kedves Hölgyem!

A rákszűrés eredményéről nem ír. Ha abban nem volt eltérés, akkor azt nem kell ismételni. Önmagában az, hogy egy HPV-t kimutattak nem jelenti sem azt, hogy Ön rákos lenne, vagy az lesz, de az se derül ki, hogy kitől kapta el, és ennek nincs jelentősége sem.

Javaslom, hogy csináljon Papilocare géllel kúrát, és ha a rákszűrés negatív, akkor csak a fél éves kúra után jön szóba az ismételt HPV teszt. De negatív rákszűrés birtokában ez sem szükséges, egy év múlva is elég az ismételt vizsgálat. Ha a rákszűrés nem negatív, akkor pontos véleményt csak annak ismeretében tudok mondani. De egy HPV pozitivitás közel sem egyenlő a méhnyakrák diagnózisával, ne aggódjon.

Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2022. július 01., 07:37; Megválaszolva: 2022. július 06., 23:25
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Ismét kórod lelet várható
Tisztelt Doktornő! Mi árcérdeklődtem Önnél a leletemmel kapcsolatban korárábban, ami ASCUS, atypusos sejtek, nem neoplasztikus elváltozások...
Rákszűrési letel értelmezése
Tisztelt Doktornő! . Én érdeklődtem, hogy P3-nak számít e az ASCUS, nem neoplasztikus elváltozások, metaplasia, HPV negatív tartalmú rákszűrésem....
Ez már P3-nak számít?
Tisztelt Doktornő! Az alábbi rákszűrési eredményt kaptam: Kenet általános értékelése: Hámsejtrendellenességek Részletes...
Nőgyógyászati lelet értelmezése
Tisztelt Doktornő! Nőgyógyászati vizsgálaton a következő eredményt kaptam: Kolposzkópos képen 10 és 2 óra között tagoltság látható. A...
Citológiai eredmény után...
Tisztelt Doktornő! 2020. novemberében voltam citológiai vizsgálaton, ahol P4 lett az eredmény. Orvos javaslatára ezt megismételtük, akkor P3 lett....