Szülés utáni panaszok

Tisztelt Doktor Úr! 10 hónapja szültem első babámat természetes úton, szülés közben katéter által elkaptam egy esbl multireziszten klebsiella fertőzést, melyet hosszasan kezeltek (6kör antibiotikum) . Kb 5 hónapig szinte pár napos egy-egy hetes szünetekkel véreztem, folyamatos hasfájás állt fenn, hányinger. Nőgyógyászati és urológiai vizsgálatok sora követte egymást. 4 hónappal ezelőtt voltam utoljára nőgyógyásznál. Akkor kórokozót egyéb kórosat nem talált tenyeszéses vizsgattal, ultrahanggal. A gátsebem szépen gyógyult, méhsüllyedés nincs. Mivel elméletileg minden rendben volt ekkor azt a javaslatot kaptam hagyjak fel a szoptatással, mert feltehetően az tart fenn egy steril gyulladást, valamint a sok elhúzódó antibiotikum kezelések következtében sérült lactobacillus flóra a szoptatás hormonális hatása miatt nem tud helyreállni. Nagyon nehezen, de megfogadtam ezt a tanácsot. 4 hónapja nem szoptatok. Azóta 28-35 nap között jelentkezik menstruációm. Jelenlegi panaszaim a még mindig fennálló alhasi fájdalom, derékfájás, mely fájdalmak sugároznak a szeméremtest területére, comb belső részére. Az együttlét fájdalmas számomra. Menstruációm nagyon erős, fájdalmas, darabos a szülés előttihez viszonyítva. (Első 2 nap 10-12 db betétet kell elhasználjak) .A vérzés első napjaiban nagyon erős húzó fájdalom jelentkezik, mely miatt nehéz a vizelet székletürítés. A fájdalmak miatt tampont nem tudok használni. Mozgásszervi kivizsgálás hasi ultrahang is készült, negatív eredménnyel. Most elkezdtem detralexet szedni magamtól, esetleg ha kismedencében valami viszeresség okozná a bajt. Ezt egy hónapja szedem. Készült hormon labor is az előző ciklusban. 3.napi eedmenyek: Tsh 2,67mlU/l Fsh 5,7 IU/L Lh 5,5 IU/L Prolaktin 113 mlU/L Ösztradiol E2 186,1 pmol/L Totál tesztoszteron 0,79 pmol/L Szabad tesztoszteron 0,008 nmol/L SHGB 77,7 nmol/L 21. napi eredmények Fsh 2,8 IU/L Lh 1,7 IU/L Ösztradiol E2 824,2pmol/L Progeszteron 51,7 nmol/L Szeretném tanácsát kérni jók-e ezek a hormon eredmények? Ön szerint mi okkzhatja a bajt, a még mindig fennáló fájdalmat, és tüneteket? Mi miatt lehet ilyen erős vérzés? Javasolja a detralex szedését? Mit tehetnék, hogy jobban legyek? Segítségét előre is nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza kismedencei fájdalom témában

Kedves Kérdező!

Vizsgálat nélkül érdemi választ nem lehet adni a kismedencei panaszok tekintetében ( erős vérzés, fájdalom ).

Az endokrin eredményei rendben vannak.

Ha érdemben 2-3 hét alatt nem változnak a panaszai akkor a Detralexet nem javasolnám tovább.

Progeszteron tartalmú spirál ami nagy valószínűséggel javítaná a panaszokat.

Üdvözlettel: Dr. Tekse István

Meddőségi-endoszkópos specialista, nőgyógyász-endokrinológus

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2021. július 31., 22:45; Megválaszolva: 2021. augusztus 23., 12:55
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
petefészek fájdalom
Tisztelt Doktor úr! 2018 decemberében petefészek gyulladásom volt bal oldalon, melyet akkor tompa fájdalom és félideji kis vérzés...
hormonzavar vagy más?
Tisztelt Doktor Úr! Olyan problémával fordulnék Önhöz tanácsért, ami még mindig megválaszolatlan, és csak vizsgálatok követik...
Vérzés
Tisztelt doktor úr/nő! Nekem elég sűrűn van alhasi fájdalmam, a diagnozis rendszerint méhnyak, méhkürt gyulladás.Kb fél évente járok ezzel a...
Fájó csomó mellben