• petefészek fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! 2018 decemberében petefészek gyulladásom volt bal oldalon, melyet akkor tompa fájdalom és félideji kis vérzés kísért. Dalacint kaptam rá, de a fájdalom tompán továbbra is fent maradt, ezért nem sokkal később egy újabb doboz Dalacint kellett beszednem. A fájdalom elmúlt de néha vissza-vissza tért, de nem erősen, csak tompán, ugyanúgy a bal oldalon. Elmentem emiatt hüvelyi ultrahangra, de ott sem találtak semmi elváltozást. A bal oldali fájdalom viszont továbbra is vissza-vissza tér, főként félidőben és néha egyes napokon, pl menstruáció előtt, de néha teljesen más napon, mindig ugyanott, a bal oldalon. Korábban, a decemberi petefészek gyulladás előtt nem volt soha ilyen panaszom, ezért is nyugtalanít. Mintha nem lenne valami rendben ott. Esetleg valami visszamaradhatott a gyulladás után? A ciklusom korábban 29 napos volt, a gyulladás óta, 25/26/28 napos. Tehát kicsit rövidebb és nem olyan tűpontos, mint azelőtt. Más panaszom nincs. ön szerint kell-e bármilyen további vizsgálat, menjek-e vele tovább? Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a kismedencei fájdalom témában

        K3dves Kérdező! Hosszúra nyúlt Dalacin kúrája miatt egyéb okból feltétlen végezzen egy hüvelyi protexin kúrát, mielőtt a gombás fertőzés létrejönne. Ugyan így bélprotexin s jót tenne. Ami a fájdalmat illeti, írasson fel egy doboz Apranax 550 milligrammos tablettát,napi 2x1-et vegyen be egy hétig.Ha eredményes volt a kúra, a maradékot még napi 1x. Ha rövidesen nincs javulás, mindenképpen meg kéne ismételni a hüvelyi ultrahangot, eltérése keresve.Egyenlőre 25 fok alatti vízben ne fürödjön, amíg panasza van.


        Kérdés: 2019. június 18., 11:36; Megválaszolva: 2019. június 18., 12:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: