Mitől lehet végbéltáji fájdalmam?

Tisztelt Doktor Úr! Júniusban volt egy nyaki verőér műtétem és este a hashajtó kúp felhelyezése után a kúp azonnal kilökődött és iszonyatos fájdalmat éreztem a végbelemben és a hüvelyemben is. Ez tartott körülbelül egy fél óráig utána elmúlt. Nem is tulajdonítottam neki nagy jelentőséget azt gondoltam hogy biztosan nem jó helyre ment. Azután két hónapja jelentkezett a derekamban és a farcsontnál nagy fájdalom. Reumatológián és gerincröntgenen voltam ahol kizárták hogy a problémát nem a gerinc okozza. Elég sűrűn viszket is a végbélnél és mintha szúrna belülről valami. Ez idáig nem volt vérzés vagy véres széklet és semmiféle váladék nem szivárog a végbélből. Viszont enyhe májtájéki fájdalomnéha szokott lenni de nem mindennapos. Voltam laboratóriumban is ahol a vérsejtsüllyedés 28 volt de amúgy komolyab eltérés nem igazolódott. Egy másik betegségem is megemlíteném nem e lehet hogy van összefüggés a kettő között. Két és fél éve volt egy nőgyógyászati műtétem mióma miatt és eltávolították a méhemet is de a petefészkek megmaradtak. Most tavasz óta szinte folyamatosan petefészekggyulladásom van már rengeteg antibiotikumot beszedtem de csak ideig óráig segít. Most vokt egy bakteriális tenyészet ahol kimutatták a Candida gombát és sok gombatelepet. Néha a hüvelyemben is olyan érzés van mintha ki akarna esni belőle valami. A nőgyógyász szerint nincs hüvelyelőreesésem. Nem lehet hogy mégiscsak ilyen jellegű problémám lehet esetleg hogy valamrlyik kismedencei szerv süllyedése, gondolok itt a végbélre is? A nőgyógyászati műtét után lettek összenövéseim is és állandó bélkorgásom is van. Nagyon stresszes is vagyok belülről mindig szorongok. Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza kismedencei fájdalom témában

Kedves Kérdező! Antibiotikum után mindig elpusztul a hüvelyi tejsav baktérium védő flóra és sokféle tartós kellemetlenséget okoz, ha nincs időben kikezelve. Feltétlen kombinálni kellene a helyi hüvelykúpos kezelést szájon át heti egy kapszulával, fel kell íratni. Utána hossz távon használjon hüvelyi proboitikumot hetente 1-2x.Nem receptigényes. A visszahagyott petefészkek feltétlen hüvelyi ultrahangos vizsgálatot igényelnek, most és majd két évenként. A hüvelyfal süllyedése jól látható, ha kóros. A jövőben, ha antibiotikum szedésre szorul, a probiotikum mellé másnaponta helyezzen fel egy gombaellenes hüvelykúpot, akár a receptet nem igénylő Canestenből.

Kérdés: 2015. november 12., 11:27; Megválaszolva: 2015. november 23., 16:51
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni panaszok
Tisztelt Doktor Úr! 10 hónapja szültem első babámat természetes úton, szülés közben katéter által elkaptam egy esbl multireziszten klebsiella...
petefészek fájdalom
Tisztelt Doktor úr! 2018 decemberében petefészek gyulladásom volt bal oldalon, melyet akkor tompa fájdalom és félideji kis vérzés...
hormonzavar vagy más?
Tisztelt Doktor Úr! Olyan problémával fordulnék Önhöz tanácsért, ami még mindig megválaszolatlan, és csak vizsgálatok követik...
Vérzés
Tisztelt doktor úr/nő! Nekem elég sűrűn van alhasi fájdalmam, a diagnozis rendszerint méhnyak, méhkürt gyulladás.Kb fél évente járok ezzel a...
Menstruációs vérzés