hormonzavar vagy más?

Tisztelt Doktor Úr! Olyan problémával fordulnék Önhöz tanácsért, ami még mindig megválaszolatlan, és csak vizsgálatok követik egymást. Nőgyógyászomat kerestem fel 2 hónappal ezelőtt, mivel symicia fogamzásgátló szedése mellett menstruációs zavar lépett fel, egy hónapban 2x-3x is megjött hol hosszabb hol rövidebb időre, és emellett egyoldali tejképződésem jelentkezett. Elsőnek prolaktin vizsgálatra küldött, ami teljesen normál értéket mutatott Mivel ez a helyzet már 3. hónapja kísér, ezért nem hagyta annyiban és pajzsmirigy, máj vérképet nézett, amiben a pajzsmirigy alúlműködés mutatkozott. Időpontot már kértem a klinikára ez végett. 4 napja viszont állandó fájdalmam van, olyan feszítő érzésem van mindig a méhemnél, ami mikor pisilnem kell, felerősödik, és olyan érzést kelt, mintha szétrobbanna. (Csípő, viszkető érzés nincs) Ehhez hozzájárul hogy olykor nagyon szúró fájdalom jelentkezik deréktájt, sokszor fájdalomcsillapítóval tudom elviselni csak. Mind ezt okozhatja a pajzsmirigy problémám, vagy ez nem köthető ahhoz, és további vizsgálatra érdemes mennem? Esetleg van valami ötlete mi okozhatja ezt? Válaszát előre is köszönöm Ági

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza kismedencei fájdalom témában

Kedves Ági! Sokrétű problémái nem pajzsmirigy függők. Korszerű, kis dózisú tabletták mellett átszivárgás lehet, tablettaváltás más összetételűre megoldja. A tejképződés csak akkor hormonhátterű, ha szimmetrikusan jelentkezik mindkét mellre. Ha nem, mell ultrahangos vizsgálatot kell végezni helyi ok keresésére. A pajzsmirigy alúlműködésére a belgyógyászat korszerű gyógyszeres megoldást ad majd. A kismedencei fájdalmat hüvelyi ultrahangos vizsgálat tisztázza, a derékfájást ezen a szinten lehet hogy csak röntgen vizsgálat magyarázhatja meg. Járjon mindennek a végére. Nincs értelme találgatni.Jobbulást.

Kérdés: 2015. augusztus 24., 22:22; Megválaszolva: 2015. augusztus 26., 17:21
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Missed ab műtét után peteérés
Nőgyógyászati Uh lelet
Menstruáció előtti verzes
ASC-H negatív HPV-vel
Kedves Doktor úr! 2019. augusztusában ASC-H lett a rákszűrésem eredménye, kolposzkópia: ép hám, kóros nem látható. Orvosom javasolta, hogy...