Menstruáció késés.

Jónapot kívánok Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy idén októberben volt 1 éve,hogy megjött a menstruációm, és most 3 hónapja pontosabban 102 napja nem jött meg. Mi ilyenkor a teendő? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Farkas Ágnes válasza a kimarqdt menses témában

Kedves Fiatal Hölgy! Ez egy nagyon gyakori jelenség, és semmi esetre sem kell pánikba esni miatta. Igazából az első évek során, amikor egy lány mensesel, nagyon sokszor lehet rendszertelen a vérzése. Kimaradhat, egy hónapban kétszer is megjöhet, lehet túl sok is a vérzés. Ez néhány évig teljesen normális esemény. A három hónap már annyi idő, amikor inkább javaslok egy nőgyógyászati vizsgálatot is. Szűz lánynak ilyenkor hasi ultrahangot csinálunk, ezért telt húgyhólyaggal javasolt majd menni orvoshoz. Más nem lesz. Lehet kis petefészek ciszta is a háttérben, de leggyakrabban semmit sem találunk. Az édesanyja elkísérheti, és be is mehet a vizsgálatra. A vizsgálat nem sürgős, ha semmi panasz nincs, akár januárban is ráér elmenni.

Kérdés: 2020. december 03., 18:44; Megválaszolva: 2020. december 07., 22:34
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele
Ciszta vagy petefeszekrak?