1 éve történt myoma műtét utáni szex-problémák

Tisztelt Doktor úr/nő! 2012.11.14-én történt myoma műtét, a méh teljes eltávolításával, petefészkek meghagyásával. A szex apránként, óvatosan tért vissza az életembe. Kívánom is a szexet, igényem is van erre. A probléma az utóbbi 1-2 hónapban jelentkezett. A hüvelyem rettentő rövid idő alatt kiszárad szex közben. Partneremmel használtunk, használunk sikosítót, azonban ez csak nagyon ideiglenes megoldás, mivel együttlét közben is többször használnunk szükséges a krémet. Hogyan és milyen módon lehet azon segíteni, gyógyszer nélkül, hogy ez a hüvely-szárazság ne ennyire rövid idő alatt következzen be? Partneremnek ez a hüvely-szárazság nagyon kellemetlen, amit megértek, mert én is érzem, amikor már a krém hatása elmúlik. Ráadásul partnerem számára néha "légüres tér"-nek tűnik az "odabent lét". Ezen az ő érzetén tudok-e változtatni, vagy ezen nem lehet? A kapcsolatunk is múlhat ezeken a problémákon? Köszönöm a válaszát előre is. Rózsa.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Törő Bálint válasza a hüvelyszárazság témában

Tisztelt Kérdező! Hüvelye szárazságát nagy valószínűséggel hormon hiány okozza. A méh eltávolítása után hamarabb áll le a petefészek működés. A leírt problémán vagy hormon pótlással, vagy helyileg az Ovestin krém alkalmazásával lehet segíteni. Mindenképpen forduljon orvoshoz, aki tudni fogja, hogy milyen gyógyszereket írjon fel Önnek. Üdvözlettel: Dr. Törő

Kérdés: 2013. október 27., 21:13; Megválaszolva: 2013. október 29., 09:21
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem érzem a párom
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele