Hüvelyszárazság

Tisztelt Doktornö, A tavaly volt egy nögyogyaszati beavatkozas es eltavolitottak a mehet es a petevezetekeket is. Ami megmaradt az a petefeszek, de azota sajnos küszködöm azzal a problemaval, hogy borzasztoan szaraz a hüvely es a nemi szerv is. Szeretnem kerni a tanacsat abban, hogy milyen gyogszer esetleg kenöcs segithetne ennek a problemanak a leküzdeseben. Neha mar az is kellemetlen ha vizelet kell üriteni es utana meg kitörölni. Olyan furcsa erzes mintha ha valami huzodna, nem is beszelve a közössülesröl. Mar kiprobaltam sikositott is de nem az mint regen es mindig nagyon erzekeny. Elöre is nagyon köszönöm a valaszat. Tisztelettel Tot Jolan

Dr. Szalóczy Péter válasza hüvelyszárazság témában

Kedves Jolán! A visszahagyott petefészkek ebben az életkorban már nem működnek, tulajdonképpen kár is volt nem eltávolítani azokat, mint már felesleges szerveket, melyek esetleges baj forrásai lehetnem idővel. Ezért évente ellenőrzésük lehetóleg hüvelyi ultrahangos vizsgálattal ajánlot. Az általuk korábban termelt tüszőhormon tartotta a hüvelyt jó karban, és most hogy ez a hormon már nem termelődik, éltesedve mindenki érintett lehet az ön panaszaival. Nem csak sikosító krémet kéne használni, hanem csak a hüvelyben jótékonyan ható tüszőhormon tablettát lenne jó felhelyezni előszöt kettőt, késöbb egyet hetente. Vagifem-nek hívják, fel kell iratni receptre. Meelékelve van hozzá egy ceruzavastag kis felrakó pálca, a végébe helyezett kicsi tablettát ezzel kell magasra helyezni a hüvelybe, a pálca végén lévő gomb megnyomása lilöki bent a teblettát, kíhúzva lmosva ismét használható. Nem azonnal, de néhány nap múlva panaszmentes lesz. Érdemes még Ovestin krémt venni és azzal ujjpercnyi mélységig a hüvely elejét bekenni, bedörzsölni hetente kétszer.

Kérdés: 2012. november 21., 06:38; Megválaszolva: 2012. november 24., 09:47
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
aranyér műtét utáni állapot
Tisztelt Doktornő, 2 hete aranyérrel műtöttek. Külső rögöket távolítottak el. A műtét előtt nem voltak nőgyógyászati gondjaim, de azóta...
étkezés hatása
Tisztelt Doktor Úr! Pár héttel ez előtt változtattam étkezési szokásaimon, melyben teljesen kivontam étrendemből a fehér lisztet (kenyér...
Fogamzásgátló
4 hónapja szedek Iamna fogamzásgátlót, szakrendelésen ezt írták fel (addig nem használtam semmilyen hormonális fogamzásgátlót, csak óvszert) ....
Mik lehetnek a Hüvelyszárazság és...
Jó napot! Már 7 éve együtt vagyok a párommal (csak vele feküdtem le életem során) és egy pár hónapja a hüvelyem nem nedvesedik úgy ahogy...
1 éve történt myoma műtét utáni...
Tisztelt Doktor úr/nő! 2012.11.14-én történt myoma műtét, a méh teljes eltávolításával, petefészkek meghagyásával. A szex apránként...