Meh polyp

Kedves Dr Úr/Nő! 37èves vagyok! Nőgyógyászati vizsgálaton az orvosom mèhpolyp gyanú, ès 15mmes mèhnyálkahártya vastagodás miatt mütètet irt elő! (van miómám is ami nem okoz panaszt) Tünetem nem volt semmi, 28napos mindig a ciklusom! Tegnap meg is mütöttek! Várom a szövettant ami 2hèt! Nagyon fèlek mi lesz! A tegnapi zárójelentèsen ez szerepel: Diagnózis: Mehtest polypus,Metrop.haem.Polypus endometri. Műtètek: polypect.per hysteroscopiam, fract abrasio. Hysteroszkopiat vegzunk,melynek soran latjuk,hogy mindkèt szájadèk èp, az uterus üregèben a mellső ès hátsó falrol is szèles alapon ülő polypoid elváltozasok látszanak.Epikrizis: Uh1 velenenyezett endometrialis polyp gyanúja miatt mèhtukrozest, egeszsegügyi mèh- mèhnyakkaparast vègeztünk. Szövettan folyamatban. A kèrdèsem az lenne tudom hogy a szövettan dönti el, de hogy van esèly, hogy ez nem rossz indulatu dolog? Az eves rakszuresem multheten erkezett meg az jó. Nagyon fèlek! Illetve, hogy tegnap emlitette a Dr hogy lehet majd gyogyszert kell szednem. De nem kerdeztem, hogy miert mire gondolhatott? Van mar egy 3èves gyermekem, de lehet mèg vajon? Koszonom valaszat. G. Erika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Nőgyógyászati betegségek témában

A döntő kérdés a további teendőket illetően a szövettani lelet.Az alapján lehet megmondani szükség van-e további kezelésre,gyógyszerre.

Ha gyógyszeres kezelésre van szükség akkor az ösztrogén hormon hatására a méhnyálkahártya túlzott vastagsága miatti kezelés jöhet szóba sárgatest hormonnal,progeszteron adásával.Ez kiegyensúlyozza az ösztrogén hormont.

Kérdés: 2020. augusztus 11., 14:46; Megválaszolva: 2020. augusztus 16., 21:28
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Lehetek terhes?
Peteérés, terhesség elősegítése
Tisztelt Doktor úr/nő! Olyan problémával fordulok önhöz, hogy április óta rajta vagyunk a kistesó projekten de eddig még nem sikerült. a mostani...
Segítséget kérnék
hyperprolactinaemia és a kombinált...
Üdvözlöm! Szeretném kikérni a véleményét a doktoraim döntéseiről, mert kétségeim merültek fel a gyógyszereim együttes alkalmazásával...
Condyloma+negativ hpv, kóros...
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Az elmúlt fél évben másodszor is visszatérő condylomat kellett kezeltetnem. A legutóbbi szemölcs eltávolításon ...