• Meh polyp

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Dr Úr/Nő! 37èves vagyok!Nőgyógyàszati vizsgàlaton az orvosom mèhpolyp gyanú, ès 15mmes mèhnyàlkahàrtya vastagodàs miatt mütètet irt elő!(van miómàm is ami nem okoz panaszt) Tünetem nem volt semmi, 28napos mindig a ciklusom!Tegnap meg is mütöttek! Vàrom a szövettant ami 2hèt! Nagyon fèlek mi lesz! A tegnapi zàrójelentèsen ez szerepel:Diagnózis:Mehtest polypus,Metrop.haem.Polypus endometri. Műtètek:polypect.per hysteroscopiam, fract abrasio. Hysteroszkopiat vegzunk,melynek soran latjuk,hogy mindkèt szàjadèk èp, az uterus üregèben a mellső ès hàtsó falrol is szèles alapon ülő polypoid elvàltozasok làtszanak.Epikrizis:Uh1 velenenyezett endometrialis polyp gyanúja miatt mèhtukrozest, egeszsegügyi mèh- mèhnyakkaparast vègeztünk. Szövettan folyamatban. A kèrdèsem az lenne tudom hogy a szövettan dönti el, de hogy van esèly, hogy ez nem rossz indulatu dolog? Az eves rakszuresem multheten erkezett meg az jó. Nagyon fèlek! Illetve, hogy tegnap emlitette a Dr hogy lehet majd gyogyszert kell szednem. De nem kerdeztem, hogy miert mire gondolhatott? Van mar egy 3èves gyermekem, de lehet mèg vajon? Koszonom valaszat. G. Erika

        Dr. Pétervári László válasza a Nőgyógyászati betegségek témában

        A döntő kérdés a további teendőket illetően a szövettani lelet.Az alapján lehet megmondani szükség van-e további kezelésre,gyógyszerre. Ha gyógyszeres kezelésre van szükség akkor az ösztrogén hormon hatására a méhnyálkahártya túlzott vastagsága miatti kezelés jöhet szóba sárgatest hormonnal,progeszteron adásával.Ez kiegyensúlyozza az ösztrogén hormont.


        Kérdés: 2020. augusztus 11., 14:46; Megválaszolva: 2020. augusztus 16., 21:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktorno!Mennyire problema az, hogy a ciklus 3. Napjan mert fsh ertekem 7,41 lett, az lh szintem pedig 2,77?Utobbit lehet novelni valamivel?Ugy tudom 1:1 aranyban kellene lenniuk.Koszonom!

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!