• Hugycso az MR-en

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Ur! Negativ urologiai vizsgalatok mellett fennallo vizelesi panaszok miatt keszult kismedencei MR vizsgalat. A leleten a myometriumban lathato tobb 8-10 mm-es korulhatarolt terime szerepel, a diagnozis myomatosus uteri. Ezeket a miomakat azonban nogyogyaszati ultrahangon nem lattak. Igy sem a szamukat, sem a helyuket nem tudom. Emellett a leleten csak a holyag kerult emlitesre, aminek fala nem vastagabb. Kerdesem, hogy az ilyen meretu miomak valoban nem latszanak meg az ultrahangon? Valamint ha esetleg a hugycsoben (mert a panaszom ott erzett szuro, ego erzes) lenne elvaltozas, annak lenne nyoma az MR-en? Holyagtukrozes volt, de az urologus azt mondta, a hugycsovet azzal a vizsgalattal nem latja. Koszonom valaszat!

        Dr. Kiss György válasza a Hugycső az MR-en témában

        Tisztelt Hölgyem ! Az ultrahang vizsgálat eredménye nagyban függ az UH gép teljesitményétől. Kérem, végeztessen urogynecológiai vizsgálatot, melyne során tisztázódhatnak nőgyógyászati/ myomák?/ és urológiai panaszai/ hugycső elváltotás / is. Urogynecológiai vizsgálatok a SOTE Urológiai Klinikán történnek. Üdvölettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2020. július 10., 16:09; Megválaszolva: 2020. július 13., 08:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: