• A fogamzásgátló abbahagyása vagy az antidepresszáns zavart bele a ciklusomba?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! 2019.októberében hagytam abba a Belara nevű fogamzásgátló tablettát, melyet 3 éve szedtem. Ezt követően természetesen megjött rendesen a menstruációm, utána novemberben és decemberben szintén megjött normálisan 1-2 napos csúszással. Viszont 2 éve küzök pánikbetegséggel, amely decemberben és januárban olyannyira felerősödött, hogy nem mertem az utácra sem kimozduni, ezért a pszichiáterem a Scippa 10 mg nevű SSRI típusú antidepresszánst írta fel nekem, melyet el is kezdtem szedni. A pánikbetegségem javult, viszont a menstuációm január óta nem jelentkezett, immár 3x maradt el. Semmilyen tünetem nincs, se hasi fájdalom, se pecsételő vérzés...Sajnos a jelenlegi járványügyi helyzetben nem tudok a nőgyógyászomhoz fordulni, a pszichiáterem szerint nem az antidepresszáns okozza. Ön szerint kell aggódnom? Melyik gyógyszer okozhatja a menstruációs zavarom? Mit tanácsolna? Várjak türelmesen? Az antidepresszánst nem szeretném abbahagyni orvosi javaslat nélkül. Válaszát köszönöm!

        Dr. Kiss György válasza a A fogamzásgátló abbahagyása vagy az antidepresszáns zavart be a ciklusomba? témában

        Tisztelt Hölgyem ! A helyzet tisztázása végett reggeli első vizeletből otthonában végezzzen terhességi tesztet, melyet 3 nap mulva ismételjen meg. Amennyiben a teszt pozitiv/két csik/, akkor mielőbbi nőgyógyászati vizsgálat javasolt. Ha a teszt negativ/egy csik/ akkor terhesség kizárható, az antideprsszánst pedig szedje tovább. A fogamzásgátlók abbahagyása után előfordulhatnak ilyen átmeneti zavarok az agyalapi mirigy és a petefészkek kapcsolatában, később maguktól rendeződnek.Remélhetőleg ezzel állunk szembe az Ön esetében is. Üdvözlettel:dr.Kiss.


        Kérdés: 2020. április 07., 15:18; Megválaszolva: 2020. április 08., 18:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: