Cikluszavar

Tisztelt Doktor úr! Február 7-én voltam együtt a barátommal, kiszakadt az óvaszer. Még idejében észrevettük, nem ment el. Ennek ellnére 72 órán belül bevettem egy Escapelle-t. 21-én elkezdtem barnázni, 22-én délután már megjött. 4 napig tartott, az első két nap ijesztően sok volt, utána 2-3 napig kevés barnás. A rendes menstruációm 26-án este lett volna esedékes. Ma (22-én) még semmi jele. A kérdésem, hogy ma kellett volna megjönnie és akkor késik (ez a 29. nap) vagy a szokásos időben 26-án? A ciklusaim általában 30/31/32 naposak. Az aktus után 24/25 nappal csináltam két tesztet, mindkettő negatív. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Cikluszavar témában

Kedves Kérdező!

Az esemény utáni tabletta bevétele és a két negativ terhességi teszt után megnyugodhat.

A tabletta a méhnyálkahártyában levő sárgatest receptorokat blokkolja és igy akadályozza az esetleges petesejt beágyazódást, de egyben rendetlen vérzéshez is vezethet. Önnél ez a helyzet.

Most, türelmesen várja meg a 30/31/32-ik napot! Ha rendes menstruáció jelentkezik, akkor minden rendben, ha bármit rendellenesnek itél meg, akkor 1 hét mulva csinálhat terhességi tesztet--a teljes biztonság kedvéért!

Nagyon bele lehet zavarodni a ciklus számitásba, de ezt, inkább az esemény utáni tabletta mellékhatása lehet. Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2015. március 22., 18:26; Megválaszolva: 2015. március 22., 19:19
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?