• Rákos vagyok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor úr! Elhúzódó vérzés miatt kerestem fel nőgyógyászati szakrendelést. Az uh eredménye: bal petefészek: 38x26 mm, norm. szerk. benne egy 17 mm átlagátmérőjű éles határú echogén solid képlet. Jobb petefészek: 29x21 mm norm. szerk. Diagnózis: tu. ov. l.s? Ez azt jelenti, hogy petefészekrákom van? Ha igen, ez már előrehaladott stádium? Vérvétlre kell majd mennem (Ca 125, he4, roma score), de jelenleg még vérzek, amire Norculot tabletttát kaptam. Viszont annak a betegtájékoztatóján az van, hogy ne szedjem rosszindulatú elváltozás esetén. Nagyon félek, 29 éves vagyok, fél éve nem élek nemi életet. Előre is köszönöm a választ!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a petefészek képlet témában

        Kedves Kérdező! Esedezem, ne képzelődjön. A szövegben egyértelmű, hogy éles határú SOLID, azaz jóindulatú képlet.Az ijesztően hatható tu. ovarii megtévesztő, a szakmában minden térfogattöbblet tumor latinul.A Ca 125 csak biztonsági protokoll, ami végképpen kizárja a rosszindulatúságot. A kis képetet majd időnként,mondjuk most fél év múlva ultrahangosan ellenőrizni illik.


        Kérdés: 2020. január 23., 17:42; Megválaszolva: 2020. január 24., 16:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: