• Myoma és terheség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr!Én 42 éves vagyok és 13 hetes terhes .most derült ki hogy van több kifele nővő myomám.Az egyik 9szer 9 cm a ami cervix fölött a hátso falban helyezkedik el.A többi 1,5-2 cm-es myoma gömb,a fundusban subserosusban egy 72 mm-es többgócú myomagömb van .Az orvosom azt mondta hogy komplikált lesz a császározásom .Egy kicsit megijedtem .Szeretném megtudni hogy mennyire veszélyes és hogy megtudnak e egyáltalán császározni a doktor akihez járok nem vállalja .Vagy hogy tud e ajánlani a doktor úr valakit nekem?Tisztelettel :Egy Aggódó

        Dr. Szalóczy Péter válasza a mióma és terhesség témában

        Kedves Kérdező! Története közelít a hihetetlenhez! Mióta tud a többszörös, nagy méretű miómás méhéről? Miért nem operálták meg eddig? Szült-e már? Nem volt eddig tünete, panasza, görcsös korszaka, rendetlen vérzése? Hogy mehetett bele szakmai jóváhagyással ebbe a terhességbe? Gondoljon bele: nem a császármetszés itt a fő probléma, hanem hogy ennyi helyen degenerált miómás simaizomszövet beágyazódva nem fogja viselni azt a hatalmas megnyúlást és feszülést, aminek a következő hat hónap alatt ki lenne téve.Komoly veszélye lenne egy idő előtti méhrepesésnek. Kérésem: mielőbb keresse fel eddigi leleteivel a legközelebbi klinikát, de mindenképpen magas szintű intézményt és bízza rájuk a döntést illetve tennivalókat. Nem kis gondot fog okozni nekik. Szívesen hallanék a továbbiakról idővel. Nincs vesztegetni való idő!


        Kérdés: 2020. január 09., 18:11; Megválaszolva: 2020. január 10., 15:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Mi vezethet alvászavarhoz?
        Az alvásra a szervezetnek az evésnél is nagyobb szüksége van.
        COVID-19 kisokos