• Menstruacio

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor ur/no! A fogamzasagatlo tablettat - Omission Daily - 5 ev szedes utan abbahagytam Juliusban. Mar tobb mint 3 hete nem szedtem amikor megjott 28 nap mulva. Normalis menstruaciom volt.Ezt koveto ciklus 23. Napjan csinaltam kivancsisagbol egy ovulacios tesztet, ami pozitiv lett viszont azota a ciklusom 37. Napjan jarok es meg mindig nem jott meg a menstruaciom. A ciklus 27-28 napjan barnas -rozsaszines folyasom volt. Az elmult masfel hetben PMS tuneteim vannak faj az alhasam, nagyok a melleim, a terhessegi tesztek negativak de nem is probalkoztam a ferjemmel. Mi lehet az oka, hogy nem jon meg? Letezik, hogy peteeres volt de valamiert nem tudok meg menstrualni?

        Dr. Kiss György válasza a Menstruáció témában

        Tisztelt Hölgyem ! A hormonális fogamzásgátló szedésének abbahagyása után az első hónapban még rendszeresen jelentkezik a menstruáció, mert ez a szervezet válasza és ehhez szokott hozzá a fogamzásgátló szedésének ideje alatt. Ezt követően, mikor a mesterséges hormonszint megszünik a tabletta szedésének abbahagyásával, akkor már helyre kell állnia a normális ciklusnak, mely az agyalapi mirigy / hypophisis/ és a petefészkek kölcsönös visszajelzési mechanizmusán alapul, röviden: helyre kell állnia a normális ciklusnak. Ez, mindenkinél egyéni lehet és akár több hónapon át is tarthat. Kérem, legyen türelemmel ezekben a hónapokban. Az időnkénti terhességi teszt végzése viszont ajánlott. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2019. szeptember 29., 22:07; Megválaszolva: 2019. szeptember 30., 17:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: