• Terhes vagyok vagy sem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Kérdésem, várandós lehetek-e vagy sem? Különös dolgokat tapasztalok magamon az elmúlt napokban. A problémám a következő, próbálom röviden leírni. Májusban még megvolt a menzeszem, azóta egyáltalán semmi. Még egy kis pecsételés sem. A folyással nincs gond, néha kisebb fehér foltok inkább az alsóneműmön. Tesztet már csináltam, negatív lett. Sokat híztam az igaz, de ennek számos oka lehet nem csak a terhesség. Az alhasam folyamatosan feszül és a bal combom tövénél is szokott fájni, néha égtelenül rossz érzés már, szinte még menni is fáj. De ez csak a bal oldalon jellemző. Szédülni nem szédülök sosem, hányingerem sincs sosem. Viszont mindenfélét össze eszek, hol sósat hol édeset kívánok. A sok hízás ettől is lehet. Gyakori vizelés sem jellemző, inkább a sokszor keveset. Széklet nincs minden nap, ritkább, de nem panaszkodok székrekedésre. Viszont ami a leginkább zavar és félek, hogy az elmúlt pár napban elkezdett mozogni a hasam is, mintha valaki lenne ott belül. Még nincs gyermekem, nem voltam várandós így nem tudom mi milyen érzés. Orvoshoz kellene mennem, tudom, de félek! Mert nem szeretnék még babát. Legalább is nem az illetőtől és biztosan nem így ahogyan a dolgok állnak. De leginkább attól félek, hogy ha meg már elmúltam 20 hetes akkor nincs más választás, mindenképpen meg kell tartsam. Megtisztelő, részletező válaszát köszönöm szépen!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a vérzéshiány témában

        Kedves Kérdező!Számtalan kérdést megválaszolva, néha megdöbbenek. Az ön kérdésén is. Már régen, a késdelem és negatív teszt kérdőjele után el kellett volna menni nőgyógyászhoz, egy hüvelyi ultrahang mindent azonnal tisztázott volna.Mozgás méretű terhessége május óta nem lehet, de kisebb esetleg. Sokféle, tennivalót kívánó hormonális hiba szóba jön. Erre utalhat a hízáshajlama is. Ha terhes, annak megszakítási határ idje nem az ön életkora, hanem a magzat 12 hét alatti kora függvénye. A struccpolitikának itt nincs helye, nem old meg semmivérzéshiányt sem. A baba, ha van, nem elrontója, hanem boldogsága lenne életének, bárkitől is van.


        Kérdés: 2019. augusztus 27., 21:53; Megválaszolva: 2019. augusztus 28., 10:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: