• Menstruációs probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt DoktorÚr!! Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy az elmúlt egy hónapban teljesen felborult a menstruációm! Van két gyermekem,egy 20 és 14 éves fiam, fogamzásgátló tablettát 15-16 éve egyáltalán nem szedek! Eddig mindig napra pontosan jött meg a menszeszem, de az elmúlt 2 hónapban problémák merültek fel, május 24-én még rendesen a várt időpontban volt, de viszont júniusban 17-én (4 nappal előbb a vártnál)jelentkezett,majd júliusban 07-én megint megjött (20 napra) 5-6 ,napig és most július 21-én szintén menstruálok! Rendesen olyan intenzíven vérzek ahogy szoktam! Nagyon erős a menszeszem sajnos, görcsös hasfájások, derékfájás, mellfeszülés, alvadt vérdarabok a menszeszben minden alkalommal! Borzasztóan félek hogy mi lehet a problémám! Hétvégén nyaralni megyünk és már most szőrnyen aggódom hogy ez a probléma akkor is jelen lesz és valami bajom lesz! Ne adj Isten esetleg elönt a vér! Pánikbeteg is vagyok sajnos és ha csak egy mentőt látok is rosszul vagyok , el sem tudom képzelni hogy esetleg ha műteni kellene ez miatt mi lenne velem! Mindig attól félek hogy elájulok, rosszul leszek egy-egy orvosi vizsgálat során! Kérem válaszoljon mi lehet velem Ön szerint? Mitől borulhatot fel a menstruációm? Valami komoly bakom lehet? Előre is nagyon szépen köszönöm válaszát!

        Dr. Kiss György válasza a Menstruációs probléma témában

        Tisztelt Hölgyem ! 43 éves korban fogamzásról is lehet szó, ezért terhességi teszt végzése javasolt, valamint hüvelyi ultrahang vizsgálat- melynek során a méhnyálkahártya vastagságából, állapotából lehet következtetni a vérzés okára, illetve a petefészkekben esetleges cystás elváltozásra. A későbbiekben nem ártana hormonmeghatározás sem, ami a petefészkek müködéséről adna felvilágositást. Amennyiben a vérzése továbbra is rendszertelen feltétlenül szakorvosi vizsgálatot kell végezni ! Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2019. július 23., 21:38; Megválaszolva: 2019. július 29., 08:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: