Endometriózis

Tisztelt Doktor Úr! 2006 óta vannak endometriózisos panaszaim, ketszer műtöttek 10 cm-es cisztával laporoszkópia során. Az egyik petefészkemet eltávolították, a másikat csonkolták. 2 évvel ezelőtt 6 cm-es miómát távolítottak el hasi műtéttel, amely során endometrikus csomókat égettek le a hashártyámról. Azóta a ciklus másodok feltől puffadok és szinte naponta fáj, feszül a hasam. 2 havonta hasmenésem, gyomorfájásom és hányingerem van menzesz előtt már 2 héttel. A háziorvos Normixot és Dicetelt adott rá. Jelenleg egy másik nőgyógyász speciális ultrahanggal megállapította, hogy a bal petefészkem endo csomó és adhesio által letapadt a környező szervekhez ill. a vastagbél alsó szakaszához. Ön szerint ez okozhatja a a panaszaimat? 2 évvel ezelőtt a mióma műtét előtt volt vastagbéltükrözésem, ami rendben volt és feleslegesen nem szeretnék menni. Ön milyen vizsgálatot tanácsol még? Félek, hogy a beleimet is érinti az enometriózis. Előre is köszön válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza endometriózis témában

Kedves Kérdező! Remény a jövőre,hogy majdani klimaxba érkezésével az endometriózis tünetei teljesen megszűnnek.Sajnos, szétterjedt endometriózis szigetei érinthetik a bélműködést is. Jelenleg hormontermelése csökkentésével lehetne panaszmentesebbé tenni, erre megfelelő gyógyszerek már vannak, beszélje meg orvosával.

Kérdés: 2019. május 27., 10:33; Megválaszolva: 2019. május 29., 18:50
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Endometriózis-állandó fájdalom
Üdvözlöm! Szeretnék segítséget kérni a betegségemmel kapcsolatosan. Sajnos állandó kismedencei fájdalmam van a csípőcsont mellett a jobb...
Endometriózis és szövettan
Tiszteletem! 38 éves vagyok. Laparoszkópos műtétem volt, csokoládéciszta miatt. Műtét során eltávolította az orvos az egyik petevezetéket és...
Endometriózis és fogamzásgátló...
Kedves Doktor Úr! 2014. szeptember 9-én műtöttek meg endometriozissal, a nőgyógyászom utána fogamzásgátló tablettát írt fel, amit nem kezdtem...
Rákszűrés - Endometriózis
Tisztelt Doktor úr! Annyi lenne a kérdésem, hogy az endometriózis a rákszűrés ereményeképpen derül ki, vagy az már a "manuális" vizsgálatnál...
Endometriózisom van?
TISZTELT DOKTOR NŐ/ÚR! AZ A PROBLÉMÁM HOGY TAVALY KIDERÜLT HÜVELYI ULTRAHANGON HOGY VALÚSZINŰLEG AZÉRT GÖRCSÖLÖK A LYNDINETTE FOGAMZÁSGÁTLÓM...